Yukarı Tekke’de çalışmalar başlıyor
Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Abdulvahabi Gazi Türbesi ve Camii çevresi başta olmak üzere bölgede çevre düzenleme ve kaya ıslah çalışmaları projesi hayata geçiriliyor.
Sivas Valiliği öncülüğünde, AFAD koordinasyonunda yürütülen "Yukarı Tekke Kayalıkları Rehabilitasyon ve Islah Projesi" kapsamında gelinen son durum, ilgili kurumların katılımıyla düzenlenen toplantıda kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, ilgili kurum müdürleri katılırken, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ve AFAD Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün video konferans sistemi (VKS) üzerinden katıldı.

Abdulvahabi Gazi Türbesi ve Camii çevresi başta olmak üzere Yukarı Tekke bölgesinde yapılması planlanan çevre düzenlemesi ve kaya ıslahı çalışmalarına dair teknik sunumun yapıldığı toplantıda, projenin uygulama aşamaları detaylandırıldı.

AFAD tarafından hazırlanan ve kademeli kaya dolgu ile şev desteklenmesi esasına dayanan proje kapsamında; zemin etüdü, malzeme temini ve ulaşım düzenlemeleriyle ilgili kararlar alındı.

Sivas Valiliği koordinasyonunda, AFAD, Sivas Belediyesi, Sivas İl Özel İdaresi, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların işbirliğinde planlanan çalışmalar kapsamında, hem bölgenin dokusunun korunması hem de güvenli bir çevre düzenlemesinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Çalışkan, DSİ 19. Bölge Müdürü Zafer Aslan, Karayolları 16. Bölge Müdürü Yusuf Yaşar Öcal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ali Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Burak Caner ile SARGEB Koordinatörü Hakan Şeker de katıldı.
Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.
Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Yunus Kantar’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"
(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor
Kadın İçin Adalet, Toplum İçin Huzur
Sivas’ta Anlamlı İftar Buluşması
STSO Başkanı Özdemir: Sivas’ta Üretilen Ürünler AB Ürünü Etiketiyle Dünya Pazarına Açılacak
- Cuma 11.8 ° / 1.8 ° false
- Cumartesi 14.6 ° / 2.4 ° Güneşli
- Pazar 11.3 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu






