YEMEK FİRMALARI BATMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Son dönemde ham madde fiyatlarında yaşanan artışın ardından yemek hizmeti veren firmalar batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

GÜNDEM 7.12.2021 13:00:00 1512 0
YEMEK FİRMALARI BATMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Sivas ve Orta Anadolu Yemek Sanayicileri Derneği (SOYSADER) Başkanı Serdar Dağlar, gıda fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte yemek maliyetlerinin yaklaşık 5 katına çıktığını söyledi.

Un, yağ ve şeker başta olmak üzere pek çok temel gıda ürününe yapılan zamlardan sonra yemek hizmeti veren firmalar artan maliyetleri karşılayamaz duruma geldi. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ihale usulüyle yemek hizmeti veren catering firmaları gıda fiyatlarında yaşanan artışın ardından zarar etmeye başladı. Sivas ve Orta Anadolu Yemek Sanayicileri Derneği (SOYSADER) Başkanı Serdar Dağlar, “Yemek firmaları batmanın eşiğine geldi. Yaptığımız sözleşmelerdeki yemek maliyetleri yaklaşık 5 kat arttı. Ancak yaşanan bu artışı maalesef fiyatlara yansıtamıyoruz” dedi.

Yemek firmalarının pek çok sorunla mücadele ettiğine dikkat çeken Dağlar, firma sahiplerinin tazminatları yakma durumuna geldiğini belirterek, “Yemek firmaları olarak gıda fiyatlarında yaşanan artışın ardından çok durumdayız. Maliyetler artıyor. Artan maliyetler karşısında yemek fiyatını artıramayan firmalar işletmelerini kapatma noktasına geldi. Borçlanan işletmeler var. Pek çok sorun olmasına rağmen çözüm de yok çözüm üretende yok. Biz tüm zorluklara rağmen müşterilerimizi mağdur etmemek adına tüm imkânları zorlayarak hizmetimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Ancak ne zamana kadar sürdürebiliriz, bu şartlar altında ne kadar hizmet verebiliriz bilmiyoruz” diye konuştu.

“BIRAKIN KAR ETMEYİ MALİYETLERİ BİLE KARŞILAYAMIYORUZ”

Dağlar, artan zamlar ve özellikle temel gıda ürünlerinin bir kısmında stokçuların müdahaleleriyle maliyet fiyatlarının anormal derecede yükseldiğini vurguladı. Dağlar, “Okullara, hastanelere, kamu kurumlarına yemek hizmeti veriyoruz. Ancak maliyetler o kadar arttı ki bırakın kar etmeyi artık maliyetleri bile karşılayamaz duruma geldik. Bizler yemek firmaları olarak pandemi sürecinde dahi devletimizin milletimizin yanında olduk. Her türlü fedakarlığı gösterdik. Ancak bizlerde tükenme noktasına geldik. Yetkililerden sorunlarımıza bir çözüm bulunmasını bekliyoruz. Stokçular firmalara mal satmıyor. Firmalar et alamıyor. Özellikle yağ ve un fiyatları aldı başını gidiyor. Parasını verdiğimiz halde bazen mal bulamıyoruz” dedi.

SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Yemek hizmetini aksatmamak adına tüm imkanları sonuna kadar zorladıklarını yineleyen Dağlar, “Yaşadığımız bu sorunlar çözülmezse kendi çözümümüzü kendimiz bulacağız. Bu anlamda malzeme kalitesini düşürebiliriz. Gıda sektöründe malzeme kalitesinin düşmesi de başka problemleri beraberinde getirecektir. Artık zararına çalışmak hizmet vermek bizlerin kaldırabileceği bir yük değil. Ya sözleşmeler revize edilsin ya da bizlere bir yol gösterilsin. Bizler sadece yemek hizmeti vermiyoruz. Aynı zamanda çok sayıda insanımıza istihdam sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkılar sunuyoruz” ifadelerini kullandı

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

Sivas, şantiye alanına döndü

Yeraltı suları değerlendirilecek

ÇOCUKLARIMIZIN HER ALANDA YANINDAYIZ

Doyasıya eğlendiler

Çalışmalarımızı uyum içinde sürdüreceğiz

Meleklerin mezarında örnek çalışma

GELENEKSEL EL SANATIMIZ MODERN ÇARŞIDA YAŞATILACAK

Sivas, Savunma Sanayinde Yükselişini Sürdürüyor

CHP İl Başkanı Doğan: Halkın İradesini Çiğnetmeyiz!

Tunus’ta Kadın Girişimcilerle İş Birliği

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya’dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

  • Pazar 15.4 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.7 ° / 3.4 ° false
  • Salı 16.8 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
9.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48