STSO’ya teşekkürlerimi sunuyorum

STSO’ya teşekkürlerimi sunuyorum

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) düzenlenen istişare toplantısına katılan Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Bu güzel atmosferi sağlayan Ticaret Odamıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) düzenlenen istişare toplantısına katılarak, üretime ve istihdama katkı sunan iş insanlarının talep ve önerilerini dinledi.

Programa; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Milletvekilleri Rukiye Genç Toy, Hakan Aksu ve Ahmet Özyürek ile il protokolü, STSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş insanları katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, “Tarihimize baktığımızda, Anadolu kadınının sosyal ve ekonomik hayatın merkezinde olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyetinin Sivas’ta kurulmuş olması da Sivas’ta kadına verilen değerin göstergesidir. Günümüzde ise kadınları iş hayatında görmek ve kadın istihdamını artırmak için yaptığımız gayretler bunun bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programının bir parçasını burada açıklamış olmanız bizleri memnun etti.  Kadınlarımızın sadece tarlada, evde veya kadınlara ön görülen işlerde çalışmalarını kabul etmiyoruz. Bu amaçla 2014 yılında Odamız adına tescillini aldığımız, “Ticarette ve Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli” markamız ile o günden bugüne kadınlarımızın iş hayatının içerisinde olmaları için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Proje kapsamında ilk protokol Tezmaksan Akademi ile imzalanmış olup, kadınlarımıza ileri teknoloji CNC Torna eğitimi verilecektir. Diğer sanayici üyelerimizle protokoller imzalanarak; savunma sanayi, elektronik teknolojisi ve otomotiv gibi yeni teknolojilere uygun ihtiyaç duyulan her alanda kadınlara eğitimler verilerek bu alanlarda istihdam edilmeleri sağlanacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, “Bu güzel atmosferi sağlayan Ticaret Odamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sivas'ımızın ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan siz değerli iş insanlarına ve sektör temsilcilerine de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak istihdamı geliştirmek, çalışma işleyişini düzenlemek ve sosyal güvenlik sistemimizi daha güçlü hale getirmek için çok önemli rol ve sorumluluklarımız var. Bu kapsamda çalışma hayatı buluşmaları sürecinde de illerimizi ziyaret ediyor siz kıymetli iş insanlarımızla bir araya gelip yaşadıkları sorunların neler olduğu belirlenmesi konusunda da bu tür istişarelere ve buluşmalara oldukça önem verdiğimizi de ifade etmek istiyorum.  Sivas tarihi ve diğer özellikleriyle önemli bir şehrimiz ama aynı zamanda ticaret ve sanayide ülkemizin lokomotif şehirlerinden bir tanesi. Bu yüzden Ankara'dan gelirken Sosyal Güvenlik Başkan Vekilimiz ve İŞKUR Genel Müdürümüzle gelip, geleceğe yönelik hem durum tespiti yapmak hem de karşılaştığınız sorunları dinlemek ve bu sorunlara burada cevap verebilirsek vermek olmadığı takdirde yazılı olarak bize iletmeniz halinde sorularınıza cevap vermeyi arzu ediyorum” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ve SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün üyelerimizden gelen soruları cevapladı. 

 


Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: teşekkürlerimi sunuyorum
  • Pazartesi 25.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.5 ° / 11.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1