Tarih: 18.02.2024 22:58

Sorumluluğumuzun farkındayız

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta 'Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Yükümüz çok ağır, veteriner hekim arkadaşlarımız çok soğuk havalarda çalışıyorlar.  Güvenli gıdayı tüketiciye ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var ve bunun sorumluluğunun farkındayız” dedi. 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde 'Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı' düzenlendi. 

Toplantı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, şube müdürleri, Adıyaman, Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Malatya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Ordu, Tokat, Yozgat, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Sivas Anadolu'nun merkezinde yerleşim yeri bakımından Türkiye'de ikinci sırada bin 234 köyü ve 16 ilçesi ile birlikte çok geniş bir coğrafyaya sahip. Dolayısıyla tarımsal ve hayvansal faaliyetler bakımından çalışma arkadaşlarımızın görevleri daha zor. İlimiz ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı, nüfusumuzun yüzde 65'e yakını geçimini tarım ve hayvancılıktan elde ediyor. 780 bin hektarlık işlenen tarım arazisi, 830 bin hektarlık mera varlığı, yaklaşık 400 bin büyükbaş ve 1 milyon küçükbaş ile Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta önemli bir konuma sahibiz. Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı'nda beraberiz. Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz, yükümüz çok ağır, veteriner hekim arkadaşlarımız çok soğuk havalarda çalışıyorlar.  Güvenli gıdayı tüketiciye ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var ve bunun sorumluluğunun farkındayız. Eğitim toplantısının gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan personellere teşekkür ediyorum." dedi.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş ise “Öncelikle İl Müdürümüze karşılaması ve özverisi için teşekkür ediyorum. Konu hayvan sağlığı olunca veteriner hekimlerimiz sabah erken saatlerde hayvan meraya çıkmadan aşıya gider, öğlen varsa kesime karkas kontrolüne gider, ithal hayvan durumu varsa oraya, dönüşte en son araçların yıkamasını yapar. Şikayet etmiyoruz, bizlerde bu ülkenin hayvan sağlığını korumaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince veteriner hekimlerimizin şartlarını iyileştirmek için çaba sarf ediyoruz. Eğitimin sizlere faydalı olmasını diliyor, katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından veteriner hekimler Hüseyin Çalık, Barış Basat ve Yener Şekercan sunumlarını gerçekleştirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —