Sorumluluğumuzun farkındayız

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Yükümüz çok ağır, veteriner hekim arkadaşlarımız çok soğuk havalarda çalışıyorlar.  Güvenli gıdayı tüketiciye ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var ve bunun sorumluluğunun farkındayız” dedi.

GÜNDEM 18.02.2024 22:58:00 1178 0
Sorumluluğumuzun farkındayız

Sivas’ta 'Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Yükümüz çok ağır, veteriner hekim arkadaşlarımız çok soğuk havalarda çalışıyorlar.  Güvenli gıdayı tüketiciye ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var ve bunun sorumluluğunun farkındayız” dedi. 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde 'Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı' düzenlendi. 

Toplantı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, şube müdürleri, Adıyaman, Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Malatya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Ordu, Tokat, Yozgat, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Sivas Anadolu'nun merkezinde yerleşim yeri bakımından Türkiye'de ikinci sırada bin 234 köyü ve 16 ilçesi ile birlikte çok geniş bir coğrafyaya sahip. Dolayısıyla tarımsal ve hayvansal faaliyetler bakımından çalışma arkadaşlarımızın görevleri daha zor. İlimiz ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı, nüfusumuzun yüzde 65'e yakını geçimini tarım ve hayvancılıktan elde ediyor. 780 bin hektarlık işlenen tarım arazisi, 830 bin hektarlık mera varlığı, yaklaşık 400 bin büyükbaş ve 1 milyon küçükbaş ile Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta önemli bir konuma sahibiz. Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı'nda beraberiz. Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz, yükümüz çok ağır, veteriner hekim arkadaşlarımız çok soğuk havalarda çalışıyorlar.  Güvenli gıdayı tüketiciye ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var ve bunun sorumluluğunun farkındayız. Eğitim toplantısının gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan personellere teşekkür ediyorum." dedi.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş ise “Öncelikle İl Müdürümüze karşılaması ve özverisi için teşekkür ediyorum. Konu hayvan sağlığı olunca veteriner hekimlerimiz sabah erken saatlerde hayvan meraya çıkmadan aşıya gider, öğlen varsa kesime karkas kontrolüne gider, ithal hayvan durumu varsa oraya, dönüşte en son araçların yıkamasını yapar. Şikayet etmiyoruz, bizlerde bu ülkenin hayvan sağlığını korumaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince veteriner hekimlerimizin şartlarını iyileştirmek için çaba sarf ediyoruz. Eğitimin sizlere faydalı olmasını diliyor, katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından veteriner hekimler Hüseyin Çalık, Barış Basat ve Yener Şekercan sunumlarını gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler: Sorumluluğumuzun farkındayız
Yorumlar (0)

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğin Kampüsüne Yönelik Vizyoner Projeler

Sivas’ta Koruyucu Aile Bilinci İçin Anlamlı Panel

Kenan Çarboğa’dan Rektör Şengönül’e Anlamlı Ziyaret

SİVAS İTFAİYESİ, HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARINA DESTEK VERİYOR

( VİDEOLU HABER ) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 20 BİN TL DESTEK

Özçoban'a Sivasspor Başkan Vekilliği Görevi

  • Cuma 18.6 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20 ° / 5.7 ° false
  • Pazar 24.5 ° / 6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2