Tarih: 31.10.2014 15:26

Sivas`tan Mescid-İ Aksa`nın İbadete Kapatılmasına Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Sivas`tan Mescid-İ Aksa`nın İbadete Kapatılmasına Tepki

Sivas’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail’in Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Sivas`ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail`in Batı Kudüs`te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa`yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası kent meydanında toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yağmur altında İsrail`in Mescid-i Aksa`yı ibadete kapatmasını protesto etti. Filistin`i destekleyen dövizler taşıyan grup, İsrail`in aleyhine sloganlar attı. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa`nın 43 yıldır işgal altında bulunduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, "Allah`ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs, Siyonistler tarafından 1967 yılında işgal edildi. O günden bu yana bu mekan sürekli tehdit altındadır. Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa`yı ortadan kaldırmaktır. Bundan dolayı da Kudüs`ü işgal ettikleri günden itibaren Mescid-i Aksa`yı sayısız kez kundaklamışlardır" dedi. İsrail`in bir terör devletini olduğunu ve çıkan olayları bahane ederek Mescid-i Aksa`yı ibadete kapattığını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti. "İsrail, Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa`yı ibadete kapatmıştır. Bu kapatma kararı için `insan hak ve özgürlükleri` demek bir anlam ifade etmeyecektir. Burada topyekün hiçe sayılan, 1 buçuk milyar İslam alemidir. İsrail`in bu cüretinin arkasında, İslam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail`in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —