Sivas`tan Mescid-İ Aksa`nın İbadete Kapatılmasına Tepki

Sivas’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail’in Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

YAŞAM 31.10.2014 15:26:16 1794 0
Sivas`tan Mescid-İ Aksa`nın İbadete Kapatılmasına Tepki

Sivas`tan Mescid-İ Aksa`nın İbadete Kapatılmasına Tepki

Sivas’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail’in Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Sivas`ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail`in Batı Kudüs`te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa`yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası kent meydanında toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yağmur altında İsrail`in Mescid-i Aksa`yı ibadete kapatmasını protesto etti. Filistin`i destekleyen dövizler taşıyan grup, İsrail`in aleyhine sloganlar attı. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa`nın 43 yıldır işgal altında bulunduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, "Allah`ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs, Siyonistler tarafından 1967 yılında işgal edildi. O günden bu yana bu mekan sürekli tehdit altındadır. Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa`yı ortadan kaldırmaktır. Bundan dolayı da Kudüs`ü işgal ettikleri günden itibaren Mescid-i Aksa`yı sayısız kez kundaklamışlardır" dedi. İsrail`in bir terör devletini olduğunu ve çıkan olayları bahane ederek Mescid-i Aksa`yı ibadete kapattığını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti. "İsrail, Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa`yı ibadete kapatmıştır. Bu kapatma kararı için `insan hak ve özgürlükleri` demek bir anlam ifade etmeyecektir. Burada topyekün hiçe sayılan, 1 buçuk milyar İslam alemidir. İsrail`in bu cüretinin arkasında, İslam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail`in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır."

Yorumlar (0)

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

Özdemir'den Sigorta Haftası mesajı

Yıldız: “Sivas önemli bir değerini kaybetti”

ŞEHİT ŞEYDA YILMAZ PARKI DUALAR İLE AÇILDI…

SİVAS’IN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

“İsrail – Rum işbirliği bölgemiz için ciddi bir tehdittir”

Ezgi ve Sefa, dünya evine girdi

STSO’dan Sivas’a Yatırım Hamlesi

SİVAS’IN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR;

Sivas Bisiklet Turu Düzenlendi

  • Cuma 23.7 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.6 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 23.6 ° / 11.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2