SİVASTA ALIŞVERİŞ GÜNLERİ BAŞLIYOR

SİVASTA ALIŞVERİŞ GÜNLERİ BAŞLIYOR

ÖNCE ALIŞVERİŞE SONRA KONSERLERE YER VERİLECEK

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak yerel esnafımıza destek olmak ve sahip çıkmak anlamında başlatmış olduğumuz  çalışmalar kapsamında “Sivas Yerel Esnafına Sahip Çık, Alışverişini Yerel Esnaftan Yap” projesi kapsamında 16-29 Ağustos tarihleri arasında Sivas Alışveriş Günleri düzenliyor. Sivas Valiline bağlı Kültür A.Ş şirketi ile birlikte gerçekleştirilecek etkinlikte yerel esnafımızın canlandırılması kalkınmasını amaçlanıyor.

Sivas Alışveriş Günleri hakkında açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, amaçlarının yerel esnafı canlandırmak ve Sivas’ta yaz aylarında hareketlilik ve canlılık oluşturmak olduğunu ifade ederek, “ Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak dışardan gelen fuarların açılmasına müsaade etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Yerel esnafımızın her zaman iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak yerel esnafımıza katkı sağlamak için ilk kez Sivas’ta Sivas Alışveriş Günleri tertip ettik. Odalarımız aracılığı ile esnaflarımıza duyuruda bulunduk. Oluşturduğumuz stantları da esnafımıza tahsis ettik. Bu sene ilk defa yapacağımız Alışveriş Günlerimizi geleneksel hale getirerek her yıl yapacağız.

Buruciye medresesi önünde yapılacak olan Sivas Alışveriş Günlerinde akşamları da farklı etkinlik ve konserlerle vatandaşlarımıza ve esnaflarıma aktiviteler oluşturmak istedik. Hemşerilerimiz gün boyunca oluşturmuş olduğumuz stantlarda yer alan farklı meslek grubundaki esnaflarımızdan oluşturulan stantlarda alışveriş yapacaktır. Akşam konserleri ve farklı etkinliklerle hemşerilerimize ve  gurbetçilerimize 15 gün boyunca farklılıklar oluşturmak istedik “dedi.

Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, farklı esnaf gruplarının ürünlerinin satışının yapılacağı Sivas Alışveriş Günlerinin açılışının Cuma günü saat 19.00’da protokol üyelerinin katılımı ile açılacağını da sözlerine ekledi. 

AKŞAMLARI KONSERLERE YER VERİLECEK

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Alışveriş Günlerinin olduğu alanda akşamları da konserlere ve çeşitli etkinliklere yer verileceğini vurgulayarak, ilk konserin 16 Ağustos tarihinde açılışın ardından Sanatçı İbrahim Şahin’in konseri ile başlayacağını belirterek, 17 Ağustos Cumartesi akşamı Hasan Göktaş, 18 Ağustos Pazar akşamı Kübra Topçu, 23 Ağustos Cuma Akşamı Engin Çaldıran, 24 Ağustos Cumartesi akşamı sihirbaz Sidora , 25 Ağustos akşamı Yavuz Emin Kuruçaylı’nın sahne alacağını dile getirerek, etkinliklere esnafları ve Sivas halkını davet etti. 


Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı