SİVAS’TA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

SİVAS’TA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

Etkinlikler kapsamında; Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy, Hakan Aksu, Ulaş Karasu, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun, kurum müdürleri, adli ve askeri erkan katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Yılmaz Şimşek, şeref defterini imzaladı.

 

Şeref defterinde şu ifadelere yer verildi:

"Aziz Atatürk, İstiklâl Mücadelesinin 30 Ağustos 1922'de zaferle taçlandığı günün 102. Yıl dönümünde, Türk Milleti olarak o günkü inanç, azim ve kararlılıkla manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 4 Eylül 1919'da Sivas'ta yaktığınız bağımsızlık meşalesinin neticesi olan bu kutlu zafer, şüphesiz milletimizin vatan ve bayrak aşkını, ülkemizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı da en zor şartlarda verilen kahramanlık destanını göstermektedir. Milli hâkimiyet ideali altında birleşen Türk Milleti bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere asla unutamayacakları bir ders vermiş, aziz milletimiz bağımsızlık inancını, hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya duyurmuştur. Büyük Zafer'e ilham veren bu ruh, inanç ve irade, 102 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimize istikamet çizmektedir. Bizler de geçmişten aldığımız bu güç ve ilhamla bize emanet ettiğiniz Cumhuriyetimize sahip çıkmaya ve onu yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta siz olmak üzere devletimizin kuruluşunda mücadele veren büyüklerimizi ile tüm Şehitlerimizi saygı ve şükran ile anıyorum. Ebediyete irtihal eden şanlı gazilerimizi ise minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

VALİ ŞİMŞEK TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Zafer Bayramı kutlama programları, valilik makamında tebrikat töreni ile devam etti. Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy, Hakan Aksu, Ulaş Karasu, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Cüneyt Mutlu, Belediye Başkanı Adem Uzun tebrikleri kabul etti.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Program Atatürk ve Kongre Müzesi önünde Vali Yılmaz Şimşek, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı P. Alb. Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkanı Adem Uzun'un askeri araç üzerinde halkı selamlaması ile devam etti.

 

 

Törenin açış konuşmasını Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı yaptı. Garnizon Komutanlığı adına Öğretmen Teğmen Yaşar Doğanalp'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlama mesajı okundu.

Kutlama programı, halk oyunları ekibi gösterisi ve geçiş töreni ile sona erdi.

DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK KAHRAMANLIK DESTANLARINDAN BİRİSİ

Kutlama programları kapsamında, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ev sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kabul töreni düzenlendi. Sivas Valiliği ek binada gerçekleştirilen programa; il protokolü, STK'lar, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Kabul töreninde konuşan Vali Şimşek şunları söyledi:

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış olan büyük zaferin 102. yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şüphesiz 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birisi olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altın almak isteyen devletlere karşı en zor şartlarda ve yokluk içinde, milletimizin azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir zaferdir. Bu zaferle, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla yola çıkılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına kadar devam eden sürecin ardından tarihe gömülmek istenen bir millet güçlü bir şekilde yeniden doğmuştur. Bizler de bundan sonra geçmişten aldığımız bu güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman yüceltmeye, ona sahip çıkmaya birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye devam edecek, iç ve dış mihraklara asla fırsat vermeyeceğiz. İnanıyorum ki Bağımsızlığımızı elde etmemize vesile olan ve tek vücut olmamızı sağlayan bu birlikteliğimiz dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünde bu zaferi ve bayramı milletimize kazandıran armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Zafer Bayramı’nızı tekrar kutluyorum."

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü etkinlikleri, tren garından başlayıp hükümet meydanında son bulan fener alayı yürüyüşü ile sona erdi.

 


Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: SİVAS’ AĞUSTOS COŞKUSU
  • Pazartesi 25.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.5 ° / 11.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1