Şehrin en önemli marka değerleri arasında yer alan Sivasspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek aday olarak seçime giren Gökhan Karagöl, kulübün 20. başkanı oldu. Karagöl’ün yönetim kurulu listesinde Sivas’ın tanınmış iş insanlarından olan ve konu Sivasspor olunca her zaman elini taşın altına koyan BG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özçoban da yer aldı. Önceki başkan döneminde de yönetimde yer alan Özçoban’ın Sivasspor’a büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Sivasspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen genel kurula Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Hakan Aksu, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve delegeler katıldı.
Olağanüstü genel kurul toplantısı, açılış ve yoklamayla başladı. Divan başkanlık seçiminin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul tutanaklarını imzalama yetkisi divana verildikten sonra, Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Ekici bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda yeni üyelerin kulübe kabulü oylandı, üyelik giriş ücreti ile yıllık aidat belirlendi. Ardından, yönetim kurulunun faaliyet raporu, bilanço ve gelir tabloları okunarak genel kurulun onayına sunuldu. Denetim Kurulu raporunun da okunup görüşülmesinin ardından, yönetim kurulu faaliyet raporu, bilanço, gelir tabloları ve denetim kurulu raporu ayrı ayrı ibra edildi.
ŞİMŞEK: BU BÜYÜK CAMİA, LAYIK OLDUĞU SÜPER LİG’E GERİ DÖNECEK
Genel kurulda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Bugün burada geçmişin üzüntüsünü bir kenara bırakıp, yeni bir başlangıç için bir aradayız. 58. kuruluş yıl dönümünde, ‘vefa’ sezonuna adım atarken; geçmişimize sahip çıkmanın, değerlerimize sarılmanın ve geleceğe birlikte yürümenin vaktidir. Şimdi; kırgınlıkları değil, umudu konuşma zamanıdır. Şimdi kenetlenme zamanıdır. İnanıyorum ki bu büyük camia, taraftarıyla, yöneticisiyle, futbolcusuyla yeniden ayağa kalkacak ve layık olduğu Süper Lig’e geri dönecektir" dedi.
UZUN: VEFA SEZONUNDA HEP BİRLİKTE TEKRAR SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise kulübün önceki Başkanı Bahattin Eken ve yönetimine teşekkür ederek “Yeni Başkanımız Gökhan Karagöl’ü tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Belediye olarak Sivasspor’un yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah vefa sezonunda hep birlikte tekrar Süper Lig’e çıkacağız” ifadelerine yer verdi.
OTYAKMAZ: SİVASSPOR HER ZAMAN DİMDİK AYAKTA KALACAK
TFF 1. Başkanvekili Mecnun Otyakmaz ise, yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "Sivasspor 2025-2026 Trendyol 1. Lig sezonunda yeniden ayağa kalkacağına, güçlü bir şekilde geri döneceğine inanıyorum. Bu camiada potansiyel var, inanç var, birlik ve beraberlik ruhu var. Bu değerleri koruduğumuz sürece Sivasspor her zaman dimdik ayakta kalacaktır" diye konuştu.
Genel kurulda konuşan Gökhan Karagöl de 1967 yılından beri emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Sivas’ın ata toprağı olduğunu söyleyen Karagöl, “Bu şehirde birlikte ve beraberlik adına, 'Yiğit düştüğü yerden kalkar.' diyerek elimizi değil, tüm vücudumuzu taşın altına koyduk. Tüm dinamikleri ve paydaşları bu işe ortak ederek, gecemizi gündüzümüze katıp tüm Sivaslıların hak ettiği mutluluğu yaşatacağımızı ifade etmek istiyorum. Sürdürülebilir ekonomi ve projeler hedeflerimiz arasında. Bu sezon işimiz çok zor. Bir milyon 58 bin SMS kampanyasını hayata geçireceğiz. Herkes bir mesaj kadar Sivasspor’a yakın olacak. Genç ve önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturacağız. Bu süreci daha sürdürülebilir hale getirmek ilk hedeflerimizden biri olacak. Herkesin aynı hedefe ok attığı bir takım haline gelmek en büyük amacımız. Bizim için birinci adam olan taraftarımız, ilk maçtan son maça kadar bizimle olacak. Taraftarımız bizim birinci adamımızdır. Bizlerden desteğinizi esirgemeyin. Siyasileri, bürokratları, liseleri, üniversiteleri bu sürece dahil edelim. Biz sebepleri yerine getireceğiz. Takdir Allah’ındır. Sivasspor’a sahip çıkalım, üzerimizdeki kara bulutları bir an önce dağıtalım." dedi.
Tek listeyle gidilen seçimde başkan adayı Gökhan Karagöl, yeni yönetim kuruluyla başkanlığa seçildi.
GNEL KURUL SONUCU YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Gökhan KARAGÖL
Burak ÖZÇOBAN
Nurettin YILDIRIM
Yusuf BOZATLI
Bülent TURAN
Ömer YAMAN
Deniz KIZILIRMAK
Doğukan Hüseyin OTYAKMAZ
Necmettin ATEŞ
Ahmet Fatih KORKMAZ
Yasin OCAK
Berkay DOĞAN
Yücel AYDIN
Bahadır YILMAZ
Buğra GÜVENDİ