Sivas Arıcılar Birliği yeni bir yüz istiyor

Mayıs ayında gerçekleştirilecek Sivas Arıcılar Birliği genel kurulu öncesi adaylığını açıklayan Zihni Çifçi, “Biz değişim istiyoruz. Sivas Arıcılar Birliği yeni bir yüz istiyor. İnşallah bunu biz başaracağız" dedi.

22.01.2025 09:12:00 3603 0
Sivas Arıcılar Birliği yeni bir yüz istiyor

2001 yılında kurulan Sivas Arıcılar Birliği, Mayıs ayında genel kurula gidecek. 
Sivas Arıcılar Birliği Başkanlığına aday olacak olan  Zihni Çifçi; İsmail Taşkın, Özgür Töre ve Âlim Çifçi ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. 
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Naci Yıldız ile görüşen Sivas Arıcılar Birliği Başkan Adayı Zihni Çifçi ve beraberindekiler seçimleri kazanmaları halinde yapacakları çalışmalar ve arıcıların sorunlarına dair bilgi verdi. 
SİVAS ARICILARININ SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ LAZIM
Zihni Çifçi,  “Birliğimiz 2001 yılında kuruldu, bugün 2025 yılı olmuş ama hiçbir faaliyet göstermiyor. Devletin birçok projeleri ve imkanları olduğu halde biz birliğimizi tanıtamıyoruz.  Bu birliğin tanıtılması lazım, kapalı kapılar ardından çıkması gerekiyor. Basın yoluyla, medya yoluyla olsun, Sivas balının tanıtılması ve Sivas arıcılarının sorunlarının çözülmesi lazım. Bu düsturla yola çıktık” dedi. 
GENEL KURULDA LİSTEMİZİ ÇIKARACAĞIZ
Sivas Arıcılar Birliğinin genel kurulunun Mayıs ayında yapılacağını dile getiren Çifçi, “Biz genel kurula giderken arıcılarımızın dertlerini, sorunlarını sahada dinliyoruz. Dinlediğiniz talepleri de ilgili makamlara, müdürlüklere iletmenin gayretindeyiz.  Biz genel kurulda listemizi çıkaracağız. Bizim Sivas ve ilçeler dahil 3 bin üyemiz var. Kapasitesi çok yüksek bir birliğiz” diye konuştu.  


ARICILARIMIZIN EMEKLERİNİN HEBA EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ
Göreve gelmeleri halinde yapacakları çalışmalara da değinen Çifçi, “Biz daha önce Belediye Başkanımız Adem Beyi ziyaret ettik. Belediye Başkanımız bize ‘Arıcılarımızın tanıtım konusunda dert ve sıkıntıları varsa biz Sivas meydanını tahsis edeceğiz, büyük bir bal festivali yapacağız ve her yıl bu düzenli olacak’ dedi. Bu stantlarda üreticiler bir yandan ballarını satacaklar diğer yandan dertlerini, sorunlarını anlatacaklar. Üretici ile tüketicinin bir araya geleceği büyük bir festival yaşayacağız Sivas'ta. Ayrıyeten programlarda Sivas balı öne çıkacak. Biz bunlara talibiz açıkçası. Arıcılarımızın emeklerinin heba edilmesini istemiyoruz. Çünkü Sivas'ta çok büyük potansiyel var. Balı çok kaliteli, rakım çok yüksek. Mükemmel ballar var ama bunun tanıtımı gerekiyor. Üreticilerin de sorunları var ama izah edilemiyor.  Dışarıdan çok sayıda arıcı geliyor. Bunlar geldiğinde hastalıklar da  getiriyorlar. Çok büyük sıkıntılar var. O sıkıntıları biz gidereceğiz inşallah. Bizim daha üçte birimiz olmayan birlikler çok güzel projelerle kendilerini tanıttılar öne çıktılar. Biz hala bunları tanıtamadık. Biz değişim istiyoruz. Genç bir jenerasyon olacak. Sivas Arıcılar Birliği yeni bir yüz istiyor. İnşallah bunu biz başaracağız. Sivas balını hak ettiği şekilde Türkiye’ye tanıtacağız. Kapalı kapılar ardında kalmış o birliği yeniden tanıtmak istiyoruz.  Çünkü emek var, alın teri var” dedi. 
ÜNİVERSİTEDEKİ HOCALARIMIZLA ÇALIŞACAĞIZ
Sivaslı arıcıları ziyaret ettiklerini söyleyen Çifçi, “Sahadayız, dertleri dinliyoruz. Onları yalnız bırakmayacağız. Onların sıkıntılarını, dertlerini omuzumuza aldık.  Arıcılıkta iklim değişikliğine bağlı olarak artık sistem değişmeye başladı. Yeni hastalıklar gelmeye başladı, buna karşı yeni yöntemler gelişmeye başladı. Biz burada arıcılarımızı güncelleyeceğiz. Üniversitedeki hocalarımızla çalışacağız. Arıcılarımızın eğitimleri konusunda çalışmalar yapacağız. Kaymakamlarımızı, ilçe belediye başkanlarımızı da  arıcılarımızla bir araya getireceğiz” ifadelerine yer verdi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Naci Yıldız ise Çifçi ve beraberindekilere çıktıkları yolda başarılar diledi.

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler: Sivas Arıcılar Birliği istiyor
Yorumlar (0)

Yozgat Belediye Başkanı’nın AK Parti’ye katılması gündemde

OSMAN SEÇİLMİŞ RUHSATLANDIRDI, ADEM UZUN FAALİYETE GEÇİRDİ…

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulundan Ankara Çıkarması

Cem Vakfı'nda oruç açma lokması

KOBİ’lere Can Suyu: TOBB Nefes Kredisi Başvuruları Başladı

SCÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

Numune Hastanesi’nde Yoğun Bakım Personeline Eğitim Desteği

Numune Hastanesi’nde Gebe Okulu Eşli Eğitim Programı Tamamlandı

Emlak Sektörü Ankara’da Sorunlarını Dile Getirdi: TEMFED’ten Bakan Yardımcısı Cantimur’a Kritik Ziyaret

Endişe ve paniğe kapılmamak gerekiyor

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

  • Cumartesi 34.6 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 35 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.1 ° / 15.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2