SİVAS, MİLLİ MÜCADELE´NİN ÖN SÖZÜDÜR

SİVAS, MİLLİ MÜCADELE´NİN  ÖN SÖZÜDÜR

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ?Sivas, Milli Mücadele´nin bir ön sözüdür. Her Sivaslı, her Türk milletinin bir mensubu da Sivas´taki bu kongreyle başlayan Milli Mücadele ile hep gurur duymuştur, gurur duym

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Sivas´a geldi.  İlk olarak Sivas Valiliği´ni ziyaret eden Bakan Gül, Şeref Defteri´ni imzaladıktan sonra Vali Salih Ayhan ile bir araya geldi.

Bakan Gül´e, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz ile AK Parti Sivas Belediye Başkanı adayı Hilmi Bilgin eşlik etti.

Bakan Gül, bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirttiği Sivas´ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Milli Mücadele´yi ilk başlattığı, ilk meşaleyi yaktığı şehir olduğunu söyledi. Gül, "Sivas, Milli Mücadele´nin bir ön sözüdür. Her Sivaslı, her Türk milletinin bir mensubu da Sivas´taki bu kongreyle başlayan Milli Mücadele ile hep gurur duymuştur, gurur duymaktadır" diye konuştu. 

?BÜYÜK BİR ŞEREF?

Türkiye´nin hiçbir zaman esaret altına girmediğini ve girmeyeceğini, kıyamete kadar da bağımsız kalacağını vurgulayan Bakan Gül, "Bunu bu ruh, Sivas´ta yeniden hatırlatmış, bütün dosta düşmana bunu ezberletmiştir. Sivas´ta bu ruhu görmek, bu ruhu yaşamak, bizim için de büyük bir iftihar meselesi, büyük bir şeref. Sivas´a Cumhurbaşkanı´mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hükümet yatırımları itibarıyla eğitimde, ulaşımda, adalet yatırımlarında, sağlık yatırımlarında ve üniversite ile çok büyük destekleri olmuştur" dedi. 

Adalet Bakanı Gül, daha sonra Sivas Belediyesi´ni ziyaret etti. Başkan Sami Aydın´la bir araya gelen Bakan Gül, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinin ardından Gül, kent meydanındaki tarihi Buruciye Medresesi ile Şifaiye Medresesi´ni gezdi. Sivas Kongresi´nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi´ni de gezen Gül, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Gül, daha sonra Sivas Adliyesi´ni ziyaret etti. Gül´ü Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal ile Anayasa Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya karşıladı. Bakan Gül, burada Adliye personeli ile fotoğraf çektirdi. 

 /resimler/2019-3/4/2032567866157.jpg

/resimler/2019-3/4/2033218959708.jpg


Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı