Kurbanlık etlerin kıyma çekim işlemini sadece kasaplar yapabilir'
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, bayramda kurban kesimi yaptıranların kesim sonrası etlerin işlenmesine yönelik tüm işlemleri sadece kasapların yapabileceği uyarısında bulundu.
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, kurbanlık etlerin kıyma çekimi gibi işlenmesini sadece kasapların yapabileceğini belirterek; lokanta, bakkal, hatta merdiven altı diye tabir edilen boş dükkan gibi yerlerde bile kıyma çekildiğini söyledi. Başkan Karakaya, “Et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt/onay kapsamı dışındaki işletmelere farklı birçok maddeden yazılacak cezalar var ve hatta faaliyetten mene kadar gidebiliyor” dedi.
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, bayramda kurban kesimi yaptıranların kesim sonrası etlerin işlenmesine yönelik tüm işlemleri sadece kasapların yapabileceği uyarısında bulundu.
HİJYEN UYGUNSUZLUĞUNUN CEZASI 29 BİN TL
Kasap dışındaki bu tür işlemlerin hijyenik olmadığını da anlatan Karakaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 'Kurban Hizmetleri ve Kurban Bayramı Denetimleri' hakkındaki 2021 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ile kuralların belirlendiğini söyledi.
Karakaya, hijyen uygunsuzluğunun cezası 29 bin 234 TL, HACCP Sistemi uygulamamak 29 bin 234 TL, kayıtsız faaliyet göstermek 14 bin 595 TL olmak üzere kasap dışında kıyma çeken bir yer tespit edildiğinde karşılaşabileceği ceza miktarı toplamının 73 bin TL'yi bulduğunu söyledi.
Denetimleri ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zabıta ve Sivas Ticaret Borsası tarafından görevlendirilen ekipler tarafından yapılacağını belirten Karakaya, ihbar hattı oluşturduklarını belirterek: “vatandaşlarımız borsamız tarafından oluşturulan 0538 058 02 74 numaralı ihbar hattına yasak olan yerlerde et çekimi yapanları, insan sağlığı ve gıda güvenirliğini direkt etkileyen uygunsuzlukları bildirdiği taktirde para cezası ve faaliyetten men uygulanacaktır” dedi.
( VİDEOLU HABER) SİVAS’IN TURİZM VİZYONU ‘ROTA SİVAS’ İLE ŞEKİLLENİYOR…
BAŞKAN ÖZDEMİR, “BİZİM DERDİMİZ BİRLİKTE ÜRETEREK, BİRLİKTE BÜYÜMEKTEN YANADIR”
Sivas Belediyesi’nden Gayrimenkul Alanlara Uyarı:
MEMEDEKİ HER DEĞİŞİKLİK KANSER DEĞİL, ANCAK GÖZ ARDI EDİLMEMESİ GEREKİYOR
“İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE HER DÖNEM ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”
Başkan Özdemir, “Biz Az Laf Çok İş Mantığıyla Yolumuza Devam Ediyoruz”
GAIA Kadın Sanayi Platformu üyeleri, düzenlenen programda bir araya geldi.
STSO Başkanı Özdemir: "Yıldızeli’nde Tarım Sanayisi Daha da Güçlenecek”
Yerelden küresele uzanan medya köprüsü: KGK
Sivas Ticaret Borsası’ndan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret
Sivas’ta Attila İlhan’ın Edebî Mirası Şiir ve Müzikle Anlatıldı
- Pazar 19.3 ° / 5.6 ° Güneşli
- Pazartesi 20.8 ° / 5.7 ° Güneşli
- Salı 19.8 ° / 8.3 ° Çok bulutlu









