Eğitim camiamızın yanında olmaya devam edeceğiz

Eğitim camiamızın yanında olmaya devam edeceğiz

Belediye Başkanı Adem Uzun, “Belediye olarak yapacağımız çalışmalarla tüm eğitim camiamızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sivas'ta İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Kızılırmak İlkokulunda düzenlenen programa, Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Adem Taşkın, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener gerçekleştirdi. Yener, konuşmasına, acımasızca katledilen, eğitim hak ve hürriyetleri ellerinden alınan Filistinli, Doğu Türkistanlı ve tüm mazlum coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukların üzüntüsünü yüreğinde taşıdığını belirterek başladı.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne vurgu yapan Yener, "Millî Eğitim Bakanlığımızca hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda mefkûremiz; ülkemizin yeni yüzyılına yön verecek olan biricik evlatlarımızı, kendilerinden sonra gelecek kuşaklara daha güçlü bir Türkiye'yi miras bırakacak donanıma sahip, millî ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak yetiştirebilmektir.

Bu doğrultuda valiliğimiz himayelerinde ilimizde yürüttüğümüz HEDEF ve MİRAS Projelerimizle çocuklarımızın akademik başarılarını artırmak, sporda, sanatta, bilimde, hayatın her alanında çok yönlü gelişimlerini desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında da devam eden ve yeni hayata geçireceğimiz projelerimizle ilimizin başarısını daha yukarılara taşıyabilmenin gayreti içerisinde olacağız." dedi.

 

 

"EN BÜYÜK ARZUMUZ, BİLGE NESİLLER OLARAK YETİŞİP, ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HİZMET EDEBİLMENİZDİR"

Öğrencilere hitap ederek, önemli mesajlar veren Yener, "Devletimiz, tüm imkânlarını sizler için seferber etmekte, sizlere en iyi eğitimi sunmak için birçok çalışma yürütmektedir. Ailelerinizin, öğretmenlerinizin ve bizlerin en büyük arzusu, bilge nesiller olarak yetişip, ülkemize, milletimize hizmet edebilmenizdir. Sizlerden tek isteğimiz, bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeniz, kendi dilimizi, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi özümseyerek, millî ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak, hem kendi geleceğiniz, hem de ülkenizin geleceği için çok çalışmanız, gayret göstermenizdir." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİN YENİ YÜZYILI SİZLERİN MİMARLIĞINDA YÜKSELECEK"

Türkiye'nin geleceğinin öğretmenlerin mimarlığında şekilleneceğine vurgu yapan Yener, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında gelişim temelli bir öğrenme sürecinin inşa edileceğini dile getirdi.

Yener, "Kıymetli meslektaşlarım, büyük bir heyecan ve özlemle, yeni eğitim-öğretim yılında gözbebeğimiz olan evlatlarımızı karşıladınız. Ülkemizin, yeni yüzyılı sizlerin mimarlığında yükselecek, bu kutlu vatan ve nesil, daha nice yüzyıllara sizlerin ektiği tohumlarla daha kutlu bir geleceğin muştusunu ulaştıracaktır. Bu ideallerle hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile her öğrencimizin kendini tanıması ve keşfetmesine imkân tanıyarak ilgi, istidat ve becerileri doğrultusunda esnek ve özgür öğrenme ortamlarını yaygınlaştırıp gelişim temelli bir öğrenme sürecini inşa edeceğiz. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimini destekleyerek millî ve manevi değerlerimiz istikametinde oluşturulan; Erdem-Değer- Eylem Çerçevesi, sistem okuryazarlığı ve sosyal-duygusal öğrenme becerileri gibi bileşenler tüm derslerin önemli bir parçası olacaktır. Öğretim programlarında Türkçenin öğretimine, doğru ve etkili kullanımına özen göstereceğiz.

Sizlerden öğrencilerimize rol model olmanızı; onları okumaya, okudukları üzerine düşünmeye, düşüncelerini uygulamaya ve hayalleri doğrultusunda neticelendirmeye teşvik etmenizi istiyoruz. Her birinize emek ve gayretleriniz için şimdiden teşekkür ediyor, başarılarla dolu, mutlu, huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum." şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENLERİMİZLE YAKIN BİR BAĞ KURARAK, ÇOCUKLARIMIZIN OKULDAKİ EĞİTİM VE GELİŞİM SÜRECİNE DESTEK VERELİM"

Velilerin öğrencilerin okul ve okul dışındaki gelişim süreçlerine destek vermelerini de isteyen Yener, "Unutmayınız ki, sizlerin destek ve ilgisi çocuklarımızın motivasyonunu artıracak, daha başarılı bir eğitim sürecine katkı sağlayacaktır." dedi.

Yener, şu ifadeleri kullandı;                                             

"Kıymetli velilerimiz, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz, gözünüzden sakındığınız yavrularınız, en büyük emanetimizdir. Maarif ailemizin her bir ferdinin, bu emaneti gözünden sakınarak, kendi öz evladı gibi bağrına bastığından emin olabilirsiniz. Sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle vererek çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak, eğitim-öğretim sürecindeki çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz.

 

Sizlerden isteğimiz, öğretmenlerimizle yakın bir bağ kurmanız, çocuklarınızın okuldaki eğitim ve gelişim sürecine destek vermeniz, okul dışındaki öğrenme ve gelişim süreçlerinde de çocuklarınıza destek olmanızdır. Unutmayınız ki, sizlerin destek ve ilgisi çocuklarımızın motivasyonunu artıracak, daha başarılı bir eğitim sürecine katkı sağlayacaktır."

"EĞİTİM CAMİAZIMIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yener'in ardından konuşan Belediye Başkanı Âdem Uzun ise 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını diledi. Uzun, Sivas Belediyesi olarak, eğitim alanında yürütülen proje ve çalışmaların her zaman destekçisi olduklarını belirtti.

Uzun, "Eğitim, sadece bireylerin değil, toplumların da geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bu sebeple hepimizin ortak amacı, çocuklarımıza ve gençlerimize en iyi eğitim imkânları sunmak ve onların başarılı bir geleceğe adım atmalarını sağlamaktır. Çünkü onlar ülkemizin geleceğini şekillendirecek, bilgi ve becerileriyle milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacaklardır. Öğrencilerimizin azmi, öğretmenlerimizin emekleri, velilerimizin desteği ile bu yılın başarılarla dolu, verimli ve keyifli bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Bizler de belediye olarak bu alanda yapacağımız çalışmalarla tüm eğitim camiamızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 

"YENİ BİR EĞİTİM YILI, HER ZAMAN YENİ BAŞLANGIÇLARIN, HEDEFLERİN VE UMUTLARIN HABERCİSİDİR"

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yılmaz Şimşek ise yeni bir eğitim yılının, her zaman yeni başlangıçların, hedeflerin ve umutların habercisi olduğunu belirterek, "Bugün, sizlerle birlikte geleceğin kapılarını aralamak, bilgiye olan yolculuğumuzu hep birlikte sürdürmek için buradayız." dedi.

Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Minik kalpleri okula başlamanın heyecanıyla kıpır kıpır atan yavrularımıza, öğrencilerini kendi evlatlarından ayrı tutmayan tüm öğretmenlerimize buradan sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. Şüphesiz eğitim ülke olarak en öncelikli meselemiz, hepimizin öncelikli konusu. Çünkü eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır ve eğitim geleceğimizin teminatı olan, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların yetişmesi ile ilgili bir faaliyettir. Biz öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek onları ne kadar bilgi ve donanımlı nesiller olarak hazırlayabilirsek geleceğimizin Türkiye'si de o kadar emin ellerde olacaktır. Devletimiz de bu anlamda tüm imkânları seferber etmiş durumda. Artık modern binalarımız var, artık son teknoloji ile donatılmış sınıflarımız var. Artık internet var tüm okullarımızda bilgiye erişim çok kolay. Daha da ötesi devletimiz kitapları öğrencilerimizin masalarına eğitim öğretim döneminde getirip onlara teslim ediyor. Bu da devletimizin sağladığı çok büyük bir imkân."

"SİZLER, MEMLEKETİN UMUDU, GELECEĞİSİNİZ"

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Valimiz Şimşek, "Sevgili öğrenciler yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl okula ilk kez başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, geleceğisiniz. Ülkemizin önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bu sebeple bugün bu hedeflere kilitlenmeli düzenli ve disiplinli çalışmalı kendinizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamalısınız" dedi.

 

 

"ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ"

Öğretmen ve velilere de seslenen Valimiz Yılmaz Şimşek şöyle konuştu:

"Kıymetli öğretmenlerimiz; istikbal ufkunda beklenen fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Çocuklarımızı, sevgiyle, şefkatle, ilimle, irfanla, ahlakla, faziletle donatın. Onları itina ile yetiştirin ve en önemlisi iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olarak onları geleceğe hazırlayın. Mesleğe başladığınız ilk günkü aşkı, heyecanı son gününüze kadar yaşayın. Sizlere emanet edilen evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirme gayreti içinde olun. Velilerimizle işbirliği içerisinde her çocuğumuzun özel olduğuna inanarak ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda geleceğe hazırlamalısınız. Kıymetli velilerimiz; Bizlerle olan iş birliğiniz ve çocuklarınıza verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin başarısında en büyük pay, ailelerin gösterdiği sevgi, ilgi ve destektir. Bu kapsamda; pozitif bilimler ışığında, millî manevi değerlerle birlikte çocuklarımızı geleceğe hazırlamak şüphesiz hepimizin ortak görevidir."

 

 

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Aşık Veysel Türküleri ile devam eden programda "Dünya Çocukları" adlı gösteri sahnelendi.

Vali Yılmaz Şimşek, Millî Eğitim Müdürümüz Necati Yener ve protokol üyeleri gösterinin ardından HEDEF Sanat Projesi "Minik Renkler" Resim Sergisini gezdi.

 


Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı