Cumhuriyeti Kuran Şehirler Buluştu

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen “Cumhuriyeti Kuran Şehirler” buluşmasına katıldı.

EKONOMİ 24.07.2023 15:56:00 5516 0
Cumhuriyeti Kuran Şehirler Buluştu

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 14 kişilik Sivas TSO heyeti, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Erzurum Kongresi’nin 104. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bir dizi programlara katıldı. 

Cumhuriyetin temellerini atıldığı iki şehir olarak büyük bir gururu yaşıyoruz.

ETSO’nun davetlisi olarak Erzurum’da olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, “Cumhuriyetin temellerini atıldığı iki şehir olarak büyük bir gururu yaşıyoruz. Böyle bir programın hazırlanmasına ön ayak alan Saim Başkanımızın nezdinde ETSO’ya teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir organizasyonun parçası olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı iki şehri bütün yönleriyle birbiriyle yakınlaşması ve entegre olabilmesi adına atılan adımların büyük önem taşıdığını kaydeden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özakalın şunları söyledi; “Tabiri caizse biz Sivas ve Erzurum’u aynı teknenin hamuru olarak görüyoruz. İnşallah gelecek nesillerimize Cumhuriyetimizin temellerinin nasıl atıldığını, hangi merhalelerden geçip bugünlere geldiğimizi en iyi şekilde aktarabiliriz” dedi.

Erzurum TSO ile Kardeş Oda Protokolü İmzalandı.

Cumhuriyetin 100. Yılı ve Erzurum Kongresi’nin 104. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) arasında “Kardeş Oda” protokolü imzalandı. 

Erzurum ve Sivas’ın kadim şehir olma özelliği, Selçuklulardan geliyor.

Kardeş Oda Protokolü’nün imza töreninde konuşan STSO Başkanı Zeki Özdemir, “İki kadim şehrimize ve dolayısıyla ülkemize ekonomik ve sosyal anlamda ortak bir katkı koymak adına Kardeş Odası protokolüne imza atmaya karar verdik. Erzurum ve Sivas’ın kadim şehir olma özelliği daha eskilerden, Selçuklulardan geliyor. Böyle bir ortak paydada birlikte olma gururunu da ayrıca yaşıyoruz. 

Bu kardeşlik protokolünü imzalayarak gelecekte şehirlerimize ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlayacak adımlar atacağımızdan bir şüphem yok. Birlikten kuvvet doğar,  birliktelikte bereket vardır. Bu birliktelikten de inşallah hepimiz nasibimizi alırız” dedi.

ETSO Başkanı Saim Özakalın ise “Bugün, iki kadim kentin iş dünyası temsilcileri olarak şehirlerimizin geleceği için bir arada bulunuyoruz. Umuyorum ki, birazdan imzalayacağımız Kardeş Oda Protokolü, birlikte şehirlerimiz adına güzel işlere ve ülkemize katma değer sağlayacak projelere vesile olacaktır. “Dilde, fikirde, işte birlik” diyoruz. Bundan sonra bizim de sloganımız bu olacak. İmzalayacağımız protokolünün her iki odamıza da hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından her iki Oda Başkanı Kardeş Oda Protokolünü imzaladılar.

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler: Cumhuriyeti Kuran Şehirler Buluştu
Yorumlar (0)

Meclisi toplantısında yapılan gençlik ve spor yatırımlarını anlattı.

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7