( Video Haber) MEYDANDAKİ ÇAYEVİ 5 YILLIĞINA KİRAYA VERİLDİ...

 ( Video Haber)  MEYDANDAKİ ÇAYEVİ 5 YILLIĞINA KİRAYA VERİLDİ...

Sivas Tarihi Kent Meydanı’ndaki Belediyeye ait sosyal tesislerin çayevi olarak kullanılan kısmı ihale ile kiraya verildi.



Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması amacıyla zarar eden işletmelerden biri olan çayevinin kiraya verilmesi adına yapılan ihaleye 4 firma katıldı.
Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un iştirak ettiği kapalı teklif açık artırma usulü ile yapılan ihale, Belediyenin sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.
 


 

İhale öncesi konuşan Başkan Uzun, "Şehrimizin tam meydanında, herkesin gözü önünde olan bir mekanın artık özel bir girişimci tarafından işletilmesi kararını almıştık. Belediye encümeninin 03.09.2024 tarih ve 848 sayılı kararı uyarınca beş yıl süreyle 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. ve 42. maddesi gereğince şartnamesi dahilinde muhammen bedel üzerinden kapalı teklif ve açık arttırma usulüyle kiraya verilecektir. Belirlemiş olduğumuz şartnamede yazdığı süre içerisinde de sizler zaten gerekli incelemeleri yaptınız. Tekliflerinizi sundunuz. Tabi önemli olan şehrimize hizmet. Bugün burada olan arkadaşlarımızın hepsinin şehrimize en iyi şekilde hizmet edeceğine inanıyorum" diyerek açık artırma usulü ile yapılan ihaleyi 12 Milyon 250 bin TL ile başlattı.

 



Verilen teklifler neticesinde yıllık 19 Milyon 50 bin TL bedel karşılığında Sivas’ın yerli kuruluşlarından Albatros Cafe bünyesindeki TADET restoranları ihaleyi kazanan firma oldu.
 


 

İhale sonucunda bir değerlendirme yapan Başkan Uzun, "Şehrimiz için Rabbim hayırlı, uğurlu etsin. Şehrimizin en güzide yeriydi meydandaki çayevimiz... Yıllardır da Belediyemiz tarafından işletiliyordu. Özel sektör gibi olmuyor, ciddi bir zararımız ve yükümüz vardı. Bunu daha önce de kamu oyuyla paylaşmıştık. İnanıyorum ki özel sektör burada çok daha başarılı olacaktır. Şehrimize gelen misafirlerimizin ilk uğradığı mekanlarından biri haline gelecektir. Katılım sağlayan firmalarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizin yerel esnaflarının da bu 

 


Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı