1 Yılda Bu Hale Geldi!

İmranlı-Erzincan devlet yolu, üzerinde yapılan bakım ve onarım faaliyetlerine rağmen, üzerinden bir yıl geçmeden yeniden tahrip oldu.

GÜNDEM 16.05.2025 14:49:00 1294 0
1 Yılda Bu Hale Geldi!

İmranlı-Erzincan devlet yolu, üzerinde yapılan bakım ve onarım faaliyetlerine rağmen, üzerinden bir yıl geçmeden yeniden tahrip oldu. Yolu kullanan vatandaşlar, özellikle Kızıldağ bölümünde çok büyük zorluklar yaşarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuyu bir kez daha gündeme getirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle geçen Şubat ayında verdiği soru önergesine yeterli yanıt alamadığını vurgulayan Karasu, vatandaşların mağduriyetlerinin ve trafik kazalarının devam ettiğini söyledi. Kızıldağ mevkiindeki yüksek rakım ve iklim şartları nedeniyle D-100 yolunda yapılan yamaların, henüz iş makineleri sahadan çekilmemiş halde olmasına karşın, devam ettiğini belirten Karasu “Yolun deforme olan kesimleri yüklenici firma tarafından yenileneceğinin taahhüt edilmesine karşın, hala bir çalışma yapılmadı” dedi. 

Yolun özellikle Zara-İmranlı-Kızıldağ kesiminde vatandaşların büyük sorunlar olduğunu belirten Karasu, özetle şu sorularına yanıt verilmesini talep etti:

Çalışmalar ne zaman başlayacak ne zaman tamamlanacak, vatandaşlarımız ne zaman rahat ve konforlu yolculuk imkanına kavuşabileceklerdir?

Yolun geçen yıl gerçekleştirilen yapım işinin ihalesi hangi usulde yapılmış, ihaleye kaç firma katılmış ve ihaleyi hangi firma kaç lira bedelle kazanmıştır? İhalenin yaklaşık maliyeti nedir?

Yeterli asfalt yol yenileme ve yama çalışması yapılmaması ve yapılan kesimlerinin de kısa bir zaman içinde bozulmasının sebebi nedir? Bu durumun sorumlusu kim ya da kimlerdir? Bu konuda bakanlığınızın yaptığı bir inceleme, araştırma ya da soruşturma bulunmakta mıdır? Var ise içeriği ve sonucu nedir?

Üzerinden bir yıl dahi geçmeden aynı yolda KGM’nin yenileme çalışma maliyeti nedir? Yoldaki tahribatlardan kaynaklı olarak son bir yılda kaç maddi hasarlı ve ölümlü trafik kazası meydana gelmiştir?  Yol üzerinde uyan tabelalarının olmamasının var olanlarda bakım ve onarımlarının yapılmıyor olmasının gerekçesi nedir? 

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler: Yılda Geldi!
Yorumlar (0)

Başkan Özdemir’den Güçlü Mesajlar

Başkan Özdemir Genç MÜSİAD Programında Tecrübelerini Paylaştı

Mesleki Eğitimde Teknoloji ve Üretim Odaklı Çalışmalar Yerinde İncelendi

Gökhan Fatih Aslan ve Yönetiminden Şükrü Şanlı’ya Tebrik Ziyareti

Adem Uzun: Acımıza Ortak Olan Herkese Şükranlarımı Sunuyorum

Vali Şimşek: Okul İle Sanayi Arasındaki Köprüyü Güçlendirmeliyiz

Vali Şimşek Çifti Gönüllere Misafir Oldu

Sivas’ın Tarihi Saat Kulesi Yeniden Şehre Kazandırıldı

Sivas’tan Adana’ya Stratejik Ziyaret

Genç Çiftçiler Yetişiyor.

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN ENGELLERİ KALDIRAN HİZMETLER…

DEV PROJEDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI…

  • Pazar 3.2 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 3.5 ° / -1.6 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Salı 2.5 ° / -3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8