Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Uyan Müslüman Uyan!

Bugün yazdıklarımı kitaptan, gazeteden veya internetten okumadım. Ben bugünleri yaşayarak geldim.


Bugün iki kutuplu dünya! Rusya ve beraber oldukları, Amerika Birleşik Devletleri ve beraber oldukları! İki kutuplu bir dünya var: Osmanlı sahneden indirildiği günden bu yana, bunu görmeyen Müslümanlar ise ölmeye, dini kaybetmeye devam ediyor.

Uyan be Müslüman kardeşim, uyan! Dostun kim? Düşmanın kim?

Çok geriye ve tarihe dalmayacağım: Benim yaşadığım gördüklerimi size yazacağım.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı Türk Ordusu yürüyünce ve ambargo konması, Muammer Kaddafi ve Rusya’nın ambargoyu delmesi ile başlayan süreç… Ajanların cirit attığı Türkiye iç olayları çıkaran CIA ve 1980 darbesine hazırlanması ki millet darbe ABD tarafından yapılınca “oh” demişti.

24 Temmuz 1960’ta Rusya ile 74 maddelik anlaşma yapacağız. İçinde ne var: Nükleer santral, uçak fabrikası, hava savunma sistemi fabrikası olmak üzere askeri ve sivil 74 maddelik dev anlaşma. Ne oldu? 27 Mayıs 1960’ta ABD Türkiye’de darbe yaparak merhum şehit Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun idam edilmesini sağladı. İyi düşünün! Başbakan, Maliye Bakanı ve Dışişleri Bakanı, kabinede başka idam edilecek adam yok mu? Rusya ile iş birliği yaparsanız sizi idam ederiz! Cevap net: Gezi Parkı eylemlerini yapanlar ne diyordu: Boğaz köprüsü yapmayacaksınız, nükleer santral yapmayacaksınız, havaalanı yapmayacaksınız! Bunu kim dedirtiyor, bunu hiç düşündünüz mü?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Gitsin” diye Türkiye’de kampanya yaptıranları düşündünüz mü? Kim bunlar?

Bakın, geçmişte biz bunu gördük: Türkiye içinde Rusya tarafına katılalım sesleri yükselmesi ile 12 Eylül 1980’de Türkiye’de ABD CIA’nın yaptığı darbe! 22 Eylül 1980’de İran-Irak Savaşı’nın başlaması ve ABD’nin her iki tarafa el altından silah satarak kasasını doldurması. Ölen ise “Allahu Ekber” diyerek ölen iki taraflı Müslüman çocukları. 8 yıl sürekli öldürülen Müslümanlar. Savaşın kazananı yok!

8 Ocak 1987 Basra Savaşı ve ölen Müslümanlar. 2 Ağustos 1990 Körfez Savaşı, ölen Müslümanlar, kazanan ABD. 20 Mart 2003 Irak’ı ABD yandaşlarının işgali ve milyonlarca Müslümanın ölmesi. 2.5 milyon Iraklı kız çocuğuna tecavüz eden ABD askerleri. Bunu halen göremeyen bizim Müslümanlar. Kızılderili ve Zencileri öldüren katil ABD.

8 Haziran 2006’dan bu yana kuşatma altında tutulan Gazze, ölen Müslüman çocukları. 7 Ekim 2023’ten beri başına bomba yağan Gazze’li Müslümanlar, ölenler, sakat kalanlar.

Sözün sonu: Bugün yapılmak istenen şu: Yemen, Mısır, Suriye, Filistin toprakları, Beyrut dahil, Türkiye’den de toprak kopararak Büyük İsrail Devleti’ni kurmaktır. Türkiye daha çok savunma sanayi yatırımı yaparak: İHA ve SİHA Akıncı, Kaan, Kızılelma, Hürjet, hava savunma sistemini Türkiye’nin 81 iline, 52 havaalanına konuşlandırmak zorundadır.

Uyan Müslüman kardeşim, uyan! Bugün Cuma günü, uyan ve oynanan oyunu gör artık!

Hayırlı cumalar.