Rukiye TOY / Ak Parti Sivas Milletvekili

Tarih: 28.07.2024 19:37

Toy; aday öğrencilere Sivas'ı önerdi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündem dışı söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden övgüyle bahsetti. 
Toy, "Gençleri, kendi hikayelerini yazmaları için Cumhuriyet Üniversitesi; Bilim ve Teknoloji Üniversite bekliyoruz" dedi. 
Vekil Toy, "Cumhuriyetimizin 50. yılı anısına, Türkiye’nin 9. üniversitesi olarak kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitemiz; 18 fakülte, 4 yüksekokul ve 14 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 4 enstitü ve 37 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim‐öğretim ve araştırma hizmeti veren, ülkemizin en köklü üniversitelerindendir. Savunma teknolojileri ve tarım bilimleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında ileri teknoloji üreten ve geliştiren Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite’miz ise ülkemizin önemli savunma sanayi devleri ile kurulmuş olan ikili iş birlikleri sayesinde gençlerimizin bu firmalarda staj yapmasına ve çalışmalarına imkân sağlamaktadır.
Türkiye Yüzyılının mimarı olacak gençlerimiz için kıymetli emeklerinin karşılığını alacakları, hayallerini gerçeğe dönüştürecekleri üniversite tercih dönemindeyiz. Gençlerimizi, kendi hikayelerini yazmak için 25 bin yurt kapasitesi, hızlı treni ve sunacağı sayısız imkân ve zenginlik ile Sivas’ımıza bekliyoruz" dedi.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —