Suriye, Irak, İran, Mısır, Ürdün, Lübnan’dan sonra “Türkiye’den de toprak alacağız” diyen; daha da ileri giderek “Sırada Türkiye var” ifadesini kullanan İsrail’e karşı yapmamız gereken şudur:
Çin’de, Japonya’da olduğu gibi 8 saat kendimiz için, 2 saat de savunma sanayii için çalışmamız gerekiyor.
Memur, emekli, işçi… Herkes, savunma sanayine aylık imkânı ölçüsünde destek vermeli. Kaan, Kızılelma, Akıncı, Hürjet gibi uçaklarımız seri üretime girmelidir. Hava savunma sistemi olarak, Rusya ile birlikte yapacağımız S-500’ler, Atmaca, Cirit, Tayfun, Hisar gibi sistemler seri üretime geçmeli ve Türkiye çelik kubbe işini bitirmelidir.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, İran mesajında da vurguladığı gibi, “Katil İsrail kuduz köpek gibi her ülkeye saldırıyor.” Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı da Türkiye’yi işaret ediyor.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da “İsrail’in nihai hedefi Türkiye’dir” dedi.
Bir seferberlik ilan ederek, ister bir yıl, ister iki yıl sürsün; herkes savunma sanayiine bağış yapmalı. Bugün 10 bin kişi çalışıyor, bu sayı 100 bine çıkarılmalı ve tüm araçlar seri üretime sokulmalıdır.
Kahramanmaraş’taki TUSAŞ fabrikalarının da acilen temeli atılmakla kalmamalı, 7/24 çalışılarak üretime sokulmalıdır.
Bugün “ABD Başkanı Dalont Trump dostumuzdur” diyoruz; ancak onun da ülke içinde sıkıntıları var. Yarın görevden indirilirse veya yerine yeni bir başkan gelirse, bize nasıl bakacağını kestiremeyiz.
Bu sebeple, acilen savunma sanayii için yardım toplamaya başlamalıyız.
MaraşGündem TV’de canlı yayında da söyledim:
Savunma sanayii için her gün iki saat fazla çalışmalıyız.
8 saat kendimize, 2 saat de vatan savunmasına! Emekli, memur, işçi; tüm çalışanlardan makul ölçüde maaşlarından kesinti yapılarak savunma sanayiine aktarım yapılmalı.
Seri üretim yaparak sadece savunma kapasitemizi artırmakla kalmamalı; eğer katil yönünü bize dönecek olursa, tüm askeri üslerini ve havaalanlarını o bize saldırmadan önce biz vurmalıyız.
Hayırlı günler diliyorum.