Dr. Fatmagül Saklavcı


Saklavcı “Uluslararası Matematik Eğitimi Konferansı”na katıldı

“Uluslararası Matematik Eğitimi Konferansı-ICMME-2024” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde  yapıldı.


“Uluslararası Matematik Eğitimi Konferansı-ICMME-2024” Nevşehir’de yapıldı.  Sivas Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı Hattat Müzehhibe Dr. Fatmagül Saklavcı da konferansa “Geleneksel Türk El Sanatlarında Geometri ve Matematik” isimli bildiri ve “Sivas Çifte Minare Taş İşlemeciliği Geometrik Motifleri” isimli kişisel sergi ile katıldı. 

Her yıl matematikçileri,  matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri kamuda çalışan matematikçileri ve mühendisleri bir araya getiren Geleneksel Matematik Sempozyumu, Sergi ve Şenliklerinin 21.’si bu sene “International Conference on Mathematics and Mathematics Education (ICMME-2024)” ismiyle uluslararası olarak 3-5 Ekim 2024 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi‘nin ev sahipliğinde, “Alev ALATLI Anısına Kapadokya’da Matematik” teması ile gerçekleştirildi.

Sivas Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı Hattat Müzehhibe Dr. Fatmagül Saklavcı da konferansa “Geleneksel Türk El Sanatlarında Geometri ve Matematik” isimli bildiri ve “Sivas Çifte Minare Taş İşlemeciliği Geometrik Motifleri” isimli kişisel sergi ile katıldı. 

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılışı yapılan konferansa NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Çatak, KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş,  Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Sayan, NEVÜ  Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Türkiye, Hindistan, Endonezya, Özbekistan, Azerbaycan, Çekya, İtalya ve Kazakistan’dan akademisyenler, alanında uzman bilim insanları, sanatçılar, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Açılışta konuşan Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Sayan, 1995 yılında kurulan ve merkezi Ankara’da olan Matematikçiler Derneği olarak matematiğin etkinliğini arttırıcı çalışmalarda bulunmayı, matematikçiler arasında birlik ve dayanışmayı sağlamayı, kamuda çalışan meslektaşlarının özlük hakları ile ilgili sorunları çözmeyi, yeni mezunların mesleki gelişimlerini arttırmayı, eğitim kurumlarının ihtiyaç ve beklentilerini kaliteli hizmet anlayışı ile gidermeye yönelik çalışmaları temel hedef edindiklerini söyledi. 

ALEV ALATLI MATEMATİĞE BÜYÜK ÖNEM VEREN BİRİYDİ

KÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk ise “Sempozyum, konferans ve panel gibi etkinler bilim adamları, genç akademisyen ve öğrenciler açısından önemli bir buluşma platformlarıdır.  Bizim mütevelli heyeti başkanımız, değerli yazar, düşünür ve Türkiye’nin önemli entelektüellerinden biri olan rahmetli Alev Alatlı matematiğe büyük önem veren biriydi.  Ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden yoğun bir katılımla bildirilerin sunulacağı konferansımızın Alevli Alatlı’nın anısına düzenlenmesi bizler için büyük önem arz etmekte. Ben bu vesileyle bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol ve katılımcılar tarafından ‘Matematik Sanatları ve Sergisi’nin açılışı ve gezilmesiyle devam etti.

Matematikçiler Derneği tarafından NEVÜ ve KÜN iş birliği ile düzenlenen ve 13 ülkeden katılımcının yer aldığı konferansta, üç gün boyunca 11 oturumda ve 124 bildirinin sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca sergi ve workshop çalışmaları da konferans boyunca devam etti.