Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Karma OSB ve Yükselen Fabrikalar

1980 öncesi bugün Tomsuklu Karma OSB kurulan yerde Orman deposu vardı.. bir de tabi ki jandarma karakolu bulunmakta idi..


Her şeyin kaçak geldiği bu dönemde : Tomsuklu geçersek eve vardık demektir , mesele tomsuklu jandarmayı geçmek diye , Antep – Maraş arası çalışan otobüs deki yolcular aralarında konuşurlardı.
Kahramanmaraş ‘ta yatırım yapan herkes değerlidir. Yatırım yapan Sanayicimiz , ister Maraşlı olsun, ister yabancı onlara sahip çıkmamız gerek, insanları dedi kodu yalanlarla yıpratmamak gerek..
MADO bugün 124 ülkede Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını dalgalandırıyor sa !  Kambur ailesine Mehmet Kanbur sahip çıkmazı gerekiyor.. en azından bir teşekkür etmemiz gerekiyor..
Kipaş Holding : Maraş bayrağını yurt içinde yurt dışında dalgalandırıyor ‘sa Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Yönetim kurulu üyeleri Halil İbrahim Gümüşer, ve ailelerine sahip çıkmazı gerekiyor.. 17 bin 500 kişiye iş verdikleri için teşekkür ediyorum..
Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanı Tomsuklu Karma OSB Başkanı Mustafa Narlı, kendi işletmeleri bırakmış Maraş Maraş diyor ve memleket verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etmemiz gerek.. Kendi işini bırakıyor Kahramanmaraş için koşturuyor başkana destek olmalıyız moral vermeliyiz..
Şirikçioğlu Holding Atıf Şirikçi, İskur Holding Abdurkadir Kurtul, Arıkan Mensucat Mahmut Arıkan, Hascevher Hacı Dinçer ve tüm yatırım yapan iş insanlarımıza teşekkür ederek sahip çıkmamız gerekiyor.. Bunlar Maraş diyor ülkeye döviz girsin diye çalışıyorlar..
Tomsuklu Atış Alanın TSK alınması, buraya OSB yapılması için mücadele eden herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.. Haber yapan gazeteciden, bir çivi çakan ustaya kadar herkese teşekkürler..
Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği yaşayan en büyük değerlerden biri olan KMTSO önceki dönem Başkanı Kemal Karaküçük o dönem burasının OSB olması TSK alınması konusunda verdiği mücadeleyi biliyorum..
Kemal Karaküçük , çok güzel bir hatip, şehrin bir değeridir.. Deprem ve tüm olumsuzluklara rağmen Kahramanmaraş’ta yatırıma devam ediyor. 
Geriye dönüp bakıyorum o dönem: çok haberini yaptım, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük çok destek verdik, bu sebeple  bugün , Tomsuklu isminin bir anlamı ve özelliği yok burası bence Kemal Karaküçük Karma OSB olmalıdır..
Emek veren hak edene hakkını vermek gerek, biz KMTSO ne demek olduğunu Merhum Onursal Başkan Mehmet Balduk ile gördük, Kemal Karaküçük ile devam ettiğine şahit olduk.. Kemal Karaküçük Karma OSB ismi çok güzel yakışır ! .. Teklif bizden !
iyi günler