Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Bugün Bedel Ödeme Zamanı !

Yatırımcıya Destek Olmak Gerek !


Ak Parti İktidara geldiği günden bu yana : torununa bakana para, anne ve babasına bakana para, engelli çocuğuna bakana para, hayvancılık gelişsin diye köylere inek dağıtımı, koyun keçi dağıtımı, gençler iş yeri açsın diye gençlere para, küçük esnafa para, deprem sonrası herkese 10 bin TL para, Esnafa 400 bin TL para, har vurduk harman savurduk şimdi bedel ödeme zamanı geldi.
Şöyle küçük bir hesap yapıyorum : Kahramanmaraş’ta bu bedava dağıtılan para sanayici ve iş adamımıza verilse fabrika kursalardı bugün en az 10 bin aile bu fabrikalardan ekmek yiyordu, ihracat yaparak döviz girdisi sağlıyorduk.. Bedava Para dağıtımız kadar sanayici ve iş adamımıza destek olmuyoruz ! Acı ama gerçek, gerçek doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama ben söyleyeceğim !.
Yatırımcıya Destek Olmak Gerek !
Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “ülkeme yatırım yapmak isteyene Çankaya bahçesini de verim” demişti..
Bugün Kahramanmaraş’ta OSB bölgesinde veya diğer yerlerde, ilçelerimizde yatırım yapmak isteyen iş insanının önünü açmak gerektiğinde her türlü desteği vermek gerekir.. Hazine Arazisini istiyorsa hemen vermeliyiz ki yatırım gelsin..
Har vurup harman savurduk, eğer para varsa kasa da sanayiciye vermek gerekir.. acı ama gerçek : Bugün ekonomik kriz varsa har vurup harman savrulan paraların boşa gitmesindendir..
İlk Etap da : KOSGEB Destekli, genç girişimcilere 50 bin TL hibe destek verildi.. iyi hatırlıyorum o gün Kahramanmaraş’ta ilk etapta 380 kişi aldı 19 Milyon TL para dağıtıldı.. Bir kişi bazlamacı dükkanı açarak ekmek yedi geriye kalan paralar, ya otomobil alındı , tatile gidildi,  ya bağ alındı.. öyle gitti.. böyle gitti.. sonra binlerce gence paralar dağıtıldı en son aldığım rakam 4 bin kişi idi..
Bu kadar ile kalmadı, daha sonra 50 bin hibe 250 bin TL kredi şeklinde paralar dağıtıldı.. Deprem sonrası esnafın durumunu düzeltelim diyerek 400 bin TL Para dağıtımı yapıldı. Çoğuna Altın alındı.. ekonomiye katkısı olmadı..
Sadece Kahramanmaraş giren Para 2.5 Milyar TL.  Ortada ne var kocaman bir sıfır , borçlar öteleniyor yarın bir gün kredi veya 2 yıl ödemesiz 2 yıl sonra dönemi başladığında asıl feryadı o zaman duyacaksınız !
Bu paralar : iş insanına verilse 5 bin kişinin çalışacağı fabrika kurardı, 5 bin aileye ekmek kapısı olurdu.. Deprem paraları ile 10 bin kişini çalışacağı fabrikalar kurulurdu.. ama biz har vurduk harman savurduk şimdi bedel ödeme zamanı geldi..
Hayvancılık gelişsin diye inek dağıtımı yapıldı.. hepsi 6 ay sonra kasaba gitti, oysa o inekler bir iş insanına verilse belki bugün 100 bin başlık büyük çiftlik sahibi olurdu..
İyi niyet işe yaramıyor : Yazık ülke kaynakları har vurduk harman savurduk.. Deprem sonrası 10 bin TL nakit desteğin ne gereği vardı ! Esnafa 400 bin TL dağıtmanın ne gereği vardı.. Şimdi bedel ödeme zamanı geldi..
Bizi bu hale Ak Parti mi ? Getirdi ? Yoksa devletin sunduğu imkanları alıp har vurup harman savuranlar mı ? Getirdi..? yorum sizin
İyi günler