Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Arife Doluyum, Cahile Boşum !

Aha geldik! Aha gidiyoruz. El gözünde dertsiz gamsız biriyim, benim neler çektiğimi kim bilir? Benim derdim, sevdam Maraş’ım! Bir taş üstüne taş koyabilirsem o benimle anılır diyorum.


Hangi dost çağırsa koşar giderim, bir günde dağları aşar, Kayseri – Maraş kazan ben kepçe misali döner dururum.

Dün sabahki gezi notlarım: Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar ile başladı...Dulkadiroğlu için bir şans gerçekten dolu bir başkanmış, böyle bilmiyordum. İçimde bir iki söz vardı. “Ben yeni közlenmiş yangın yeriyim” der gibiydi!. Sözüm ağır mı olur diye düşünüyordum, dostlar sordular, o cevap verdi.

Ankara da Yeniden Refah Partisi ile alakalı arasında geçen sözü anlattı. Gerçekten Mehmet Akpınar başkanı tebrik ediyorum, dik duruşu sebebiyle bir kere daha kutluyorum. Gözlerine baktım: “Benim neler çektiğimi kim bilir” diyerek sözlerini sıraladı. Gözler her şeyi anlatıyordu. Arif olan görür !..

Dulkadiroğlu ilçesindeki her bir ferdin derdi benim derdim diyen Akpınar: “Hastanede doktor ile randevusu olduğunu söylerken, ben yaramı gizli sarar bağlarım, ben gündüzler güler geceler ağlarım. Dulkadiroğlu ilçesindeki her ferdin derdi benim derdim.o yaralar sızladıkça ağlarım,  Sırtımızdaki yükün farkındayız, çalışmak zorundayız. Kimseye diyet borcum yok, sineyi millete dönerim!” diyor başkanımız. başı dik , dik duruyor ama dikleşmiyor !..

Gazeteci dostlar: “Bana niye konuşmuyorsun, konuşsana” dediler. Ben de “Bu kadar konuşana bir dinleyen gerek” dedim. Başkan Mehmet Akpınar’ın gözlerine baktığımda ne gördüğümü ise onu yazayım size!

Sözler açık net: Gözüne bakın gözüne! O gözler diyor ki: “Ben kimine yazım, kimine kışım. Arife doluyum, cahile boşum. Arif olan beni anlar, söze ne gerek? Cahile yedi gün anlatsam da anlar mı? Ben kolsuz kanatsız bedensiz başım. Dostlar, arif olan benim neler çektiğimi bilir, çok söze gerek var mı? İlçemin çilesini benden başka kim bilir?”
Belediye gelmeden maaş alıp helal diye yiyenlerin , Ökkeş deprem çadırında titrerken, belediye parası ile Ankara da keyif çatanların hortumlarını kesmenin kolay olmadığı bugünde gördük,  başkanımız Mehmet Akpınar bir kere daha tebrik ediyorum..

Dulkadiroğlu ilçesinin kırsal mahalleleri, hizmette hasret, yüreğimde yangın var! Gece gündüz gezerim, muhtarlarla, mahalle sakinleri ile toplantı yaparım. Salı günleri bundan sonra 3-5 gazeteci arkadaşımızla  da toplantıya ekledim. İçimdeki Maraş aşkını, sevdasını, sönmeyen ateşini boran kar kış ve dahi buhanak söndüremedi..!  deryalar yeter mi sanırsınız? Dulkadiroğlu için bu yaz, kış durmak yok, çalışmaya devam,” diyor.

31 Mart’tan bu yana boş durmamış. Kaynak üretmek için ekibi ile gece gündüz çalışıyor. Arif olan anlıyor da cahile ne anlatacaksın dostum? Başkana iyi bir danışman gerek. Kaynak çok fazla var ilçesinde, hem de belediye kasasını para ile dolduracak kadar kaynak var. Önemli olan onu görmek, var olanı ortaya çıkarmaktan geçiyor.

Bizim de aşkımız, sevdamız Maraş. Ben de istiyorum ki, akıl akıldan üstündür, ortak akılla var olan kaynakları gün yüzüne çıkaralım. Geride bir eserimiz kalsın! Arife doluyum, cahile boşum! Biri de çıkar, Bekir Doğan anlar bir gün diyorum. Arife doluyum, cahile boşum! oy maraşım oy !

İyi günler.