Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


6 Şubat’ta Neyi Yanlış Yaptık ?

Bugün Türkiye’nin gündeminde : İstanbul, Adana, Mersin, Kıbrıs Mısır hattındaki fay hattını kırılması ile deprem beklenen yerlerimiz..


17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, oldu o günden sonra her yıl 17 Ağustos da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi veya Belediyemizin desteği ile Kahramanmaraş’ta ilim adamlarına deprem konferansları verdirildi.
Her konuşmacı hoca : Kahramanmaraş’ta deprem olacak dedi.. 400 yıldır suskun fayın kırılacağını söylediler..
24 yıl sonra oldu ama geçte olsa oldu, Asrın Felaketi denen : Kahramanmaraş Adıyaman, Hatay, Malatya tamamen yıkan , Osmaniye ile birlikte Gaziantep Nurdağ ve İslahiye ilçelerini yıkan 11 ili dolaylı etkileyen deprem meydana geldi.
Bugün oturup dostlarla sohbet ettiğimizde fert olarak, kamu kurumları olarak büyük yanlışlık yaptığımızı görüyoruz, yaptığımız yanlışlar 7.7 deprem kadar etkili ve zarar verdi..
6 Şubat’tan bu yana depremin acısını çıkıyoruz..
Şimdi bize bir görev düşüyor.. 6 Şubat 2023 Sabah saat 04 17 sonra neyi yanlış yaptık, depremi yaşayanlar olarak hangi hataları yaptık, yanlış işleri yaptık ise bunları yazarak bir kitap haline getirelim..
Türkiye geneli Valilik, Belediye, STK gönderelim insanlar okusunlar, Özellikle İstanbul ve Adana Mersin bölgesinin insanı iyi okuyarak bizim yaptığımız yanlışları yapmasınlar..
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel, İlçe Belediye Başkanlarımız da bu işi yürütecek bir komisyon kurmalı, basın ve sosyal medya dan duyurusu yapılarak herkes gördüğü aksaklıkları yanlışları , yapılması gerekenleri yazarak verilen adres e ulaştırmalı sonra bir süzgeçten geçirilerek : “ 6 Şubat da Neyi Yanlış Yaptık ” diye bir kitap çıkarılmalı Türkiye dağıtılmalıdır..
Birkaç örnek yazmak istiyorum: evi yıkılmayan, arabasına bindiği gibi Ankara İstanbul, Adana yoluna yüklendi.. trafik tıkandığı için yardım geç geldi.
Şehir dışına gidenlerin : evi komşu illerden gelenler tarafından soyuldu yağmalandı.
Şehir içinde nere yıkılmış ? Merakı ile arabasına binen merkeze gelmeye çalışınca yollar tıkandı, yardım ekipleri merkeze ulaşamadı..
Akaryakıt İstasiyonlarına koşmamız ayrı bir infal uyandırdı.. 
Evimizde hiç yiyecek yok muş gibi : Marketlere saldırmak bize yakışmadı..
Yardım malzemeleri getiren kamyonlara sahip çıkılamadı.. bir yere toplanıp tek elden dağılması gerekirdi..
Bunun gibi yüzlerce yanlışımız oldu.. Herkes gördüğün yazsın: Bana watsapp  dan atarsa bizde toplayıp bunu ilgililere ulaştırıp gereğini yaparız.... Tel 0542 233 89 31
Bu çok önemli Türkiye için önemli gelecek nesillerimiz için çok önemli bir konu bu konuda herkesin ortak fikrini almamız gerekiyor.. Depremi yaşayan 11 ildeki tüm okuyucularımdan bu konuda destek bekliyorum..
iyi günler