Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


30 Ağustos Anlamak ?

Ağustos ayı : Zaferler ayı, Malazgirt da başlayan Başkomutan Atatürk Sakarya Meydan muhaberesi ile son bulan tarih elbette değil


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her bir ferdi : önce 100 yılıklık yakın tarihimizi 650 Yıllık Osmanlı İmparatorluğu tarihini, 210 Yıllık Dulkadiroğlu tarihini iyi okumalı iyi anlamalı ve sonra ise Malazgirt Zaferi'nin, tarihî, istikameti ve ebedî ikameti belirlediğini o şanlı tarihi iyi anlamak gerekiyor..

Türklere Anadolu'nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere ardına kadar açıldığı bu topraklarda Malazgirt Zaferi'nin 953. seneidevriyesine ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün 85 milyon olarak hep beraber şanlı zaferin yıl dönümünü gururla, minnetle tam 953 yıldır değişmeyen heyecanla kutluyoruz"

Ağustos ayı : Zaferler ayı, Malazgirt da başlayan Başkomutan Atatürk Sakarya Meydan muhaberesi ile son bulan tarih elbette değil
şeklinde konuştu.

Bugün cuma : Bir cuma sabahı, semaya karşı, Malazgirt'te 54 bin er, bestelediler en güzel marşı: Allahu ekber, Allahu ekber" dizelerine atıfta bulunarak, "Bu mısralara ilham veren o günkü imanla, o günkü cesaretle, o günkü adanmışlıkla bugün yine Malazgirt Türkiye Sınırlarında Mehmetçi Allah Ekber diyor..

Sultan Alparslan'ı ve askerlerini rahmet ve minnetle yâd eden "İlk fetih hareketlerinden bugüne kadar ezan susmasın, bayrak inmesin, ocak sönmesin diye, milletimiz huzur içinde alnı ak yaşasın diye, üzerimize yabancı gölgeler düşmesin, istiklalimize halel gelmesin diye şehit olan, gazi olan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum"

Zaferler Ayının Karşılaştırılması 
Sultan Alpaslan : Büyük zafer için Kılınç, Kalkan, Mızırak, at ve kendileri için zıh yapımı emrini verdi..

Fatih Sultan Mehmethan : 1453 zaferi öncesi , top, mızırak, kılıç, kalkan, mancılık imalatına yıllar önce başlayarak büyük zafere imzasını attı..

Gazi Mustafa Kemal: Padişahın emri ile Samsun çıkması, Anadolu silahlandırma ve yeniden ruh vermesi, Anadolu şehirlerinin milli milislerin oluşturulması ile uzun süre hazırlık yaparak Kurtuluş Savaşını öyle kazandı..

Sözün Özeti : Bugün düşman etrafımızı sardı ! İçeride ise fitne kol geziyor, kin , nefret tohumu ekerek sürekli yeşertiyor maalesef ki bunu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görmüyor , duyurmuyorlar..

Gazze ve Filistin kanayan yaramız.. Çin de Uygur Türklerine yapılan soy kırımı, Afrika ülkelerini sömürülmesi , İslam ve Türk Coğrafyası kan gölü ve sahibi yok..
Ekonomik savaşmakta yenilmek üzeriyiz, Şahlanıp ayağa kalmak 2025 Zaferler ayı Ağustos da dik durmak için: Bir yandan ekonomi, bir yandan, Kaan uçağı, Kızılelma, Hürjet, İHA ve SİHA’ları, Hava Savunma sistemimiz  nükleer santralı dünya standartları üzerinde yapmaya başlamamız gerekiyor..
Atalarımız : Savaş öncesi ne yaptı ise bizde onu yaparsak savaşı kazanır seneye 30 Ağustos Zafer bayramını bir başka anlamda kutlarız..
Haydin birlikte Ayağa kalkalım
Başka Türkiye yok, Ülkemize Sahip çıkalım, Fitne ve Nefret dilinden kurtulalım..
İyi günler