Yıldız: Fuar Sivas’ımıza hayırlı olsun

Yıldız: Fuar Sivas’ımıza hayırlı olsun

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Fuara katılan tüm firmalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Sivas'ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

4 Eylül’de Hamidiye Millet Bahçesi’nde Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. 

9'uncu Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Belediye Başkanı Adem Uzun, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, protokol üyeleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ziraat odası Başkanı Hacı Çetindağ yaptığı konuşmada; “Sivas tarımda üreten bir memleket. Sivas 81 il içerisinde üretim açısından ilk 10 un içinde. Sivas zor şartlar altında çalışan bir memleket. 9. Tarım fuarının fiziki şartlarının daha iyi olmasını isterdik, bununla ilgili çalışmaların yapılması içinde elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Kuraklık çoğaldıkça tarımın kıymetini çiftçilerimizin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Fuarımızın Sivas çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir konuşmasında; “Sivas tarım ve hayvancılık şehri, zor şartlarda da olsa geleneksel hale gelen tarım ve hayvancılık fuarımızı sekteye uğratmadan yapmaya gayret ediyoruz. Bir sonraki sene fuarlarımızın ve değişik etkinliklerin yapıldığı güzel bir alana sahip olmayı bekliyoruz. Bu fuarımızın şehrimize ve üreticimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız yaptığı konuşmada; “Tarım; üretim, istihdam ve işgücü açısından önemli ve sürekli geliştirilmesi gereken bir sektördür.  Aynı zamanda ülkeler açısından stratejik öneme sahiptir. İlimiz ekonomisinin temeli de tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Geniş tarım alanları, mikro klima özelliği gösteren bölgeleri, geniş mera alanları, zengin bitki florası endemik bitkileri, baraj ve göletleriyle ilimiz, ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda özellikle küresel iklim değişikliği ve su kısıtı tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilemektedir. Diğer taraftan artan nüfus ve gelir seviyesi ile gıdaya olan talep artışı, doğal kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasına imkân sağlayacak planlamaları zorunlu hale getirmektedir.  Bakanlığımızın yoğun çalışmaları sonucunda Ülkemizde uzun zamandır gündemde olan Tarımsal Üretimin Planlanması hayata geçirilmiş ve 1 Eylül tarihi itibariyle uygulama başlamıştır. Üretim planlaması,  bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde ülkemizin ihtiyacı olan ürünlerin üretiminin planlanmasıdır. Amacımız, bir taraftan 86 milyon olan nüfusumuzu, diğer taraftan yılda yaklaşık ülkemize gelen 50 milyon turistin ihtiyacı olan gıdayı sağlamak ve üretim fazlası olan ürünleri de ihtiyacı olan komşu ülkelere ihracatını yapmak.  Üretim planlaması ile destekleme kalemleri sadeleştirilerek, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde destekleme ödemeleri artırılarak devam edecektir. Bitkisel üretim planlaması, suyu merkeze alarak kayıtlılığı artırmak amacıyla hazırlanmış ve planlamaya uygun ekim yapanlara destekleme miktarında herhangi bir azalma olmadan aksine ilave destek ödemesi yapılacaktır.  Planlama dahilin de üretici üretime karar vermeden önce hangi ürüne ne kadar destek alacağını bilmiş olacaktır. Ayrıca destek miktarları girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncellenecek. İlimizin geçim kaynaklarından birini oluşturan tarım ve hayvancılık konusunda fuar organizasyonunun yapılması son derece anlamlı ve önemlidir. Bu fuarımızda da çiftçilerimiz ve tarımsal alanda faaliyet gösteren sanayicilerimiz yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından görme imkânı bulacaklardır. İlimizin kalkınması tarım ve sanayinin ortaklaşa geliştirilmesi ile sağlanacaktır. İl müdürlüğü olarak bu konuda bizlere düşen her göreve hazırız. Fuara katılan tüm firmalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta çiftçilerimize, sanayicilerimize olmak üzere Sivas'ımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise yaptığı konuşmada; “her yıl 4 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda bir araya geliyoruz. Bu sene de 9. Su düzenleniyor. Sivas tarım ve hayvancılık şehri çok büyük bir coğrafi alanı var. Teknolojik anlamda fuarımızda bir çok firmanın yer alması hem çiftçilerimize bir ufuk oluşturacaktır hem de ilimizin tarım ve hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ticaret Borsası Başkanlığımızla beraber tarım merkezi projesinin startını önümüzdeki sene itibariyle vereceğiz. Tarım merkezini kurduktan sonra içinde modern bir tarım merkezi olacak. İnşallah bunu şehrimize kazandıracağız. Fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor fuarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk konuşmasında; “9.su düzenlenen fuarımızın tarımımıza, şehrimize, çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Son yıllarda pandemi sonrasında Dünya genelinde gıda krizi yaşandı. Gıda krizinin getirdiği yansımalar, küresel ısınmanın etkileriyle beraber hem Ülkemizde hem Dünyanın birçok yerinde gıdaya ve ürüne ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşadık. Gördük ki tarım ve hayvancılık esasen sanayi kuruluşları gibi hepimiz için çok kıymetli ve değerli alanların başında gelmektedir.  Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız diğer meslek odalarımızla beraber önemli atılımlar yapılmaktadır. Birçok farklı sektörde ve alanda öenmli hasılatlar elde ediliyor. Bundan sonra da bu gelirlerin artarak devamını temenni ediyorum. Fuarımızın şehrimize, üreticilerimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı konuşmada; “Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Hamidiye Millet Bahçesi'nde düzenlenen 9. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda bir aradayız. Bir çoban, beden işçisi, tarım işçisi ihtiyacı varsa 1950-1960'larda Almanya bizden hangi şartlarla almışsa diğer Avrupa ülkeleri hangi şartlarla almışsa biz de o şartlarla nerede işçi ihtiyacımız varsa bunları alabilmeliyiz. Bu konuda hükümetin çalışmaları var. 

Eğer kendiniz üretemiyorsanız paranızla dahi dışarıdan alamazsınız. Ne gibi savunma sanayi gibi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaşadık, bomba vermediler uçaklarımızın bombası bitti. Kendimiz üretmek zorundayız ve üretiyoruz şu anda. Pandemide gördük, bir anda buğday fiyatları fırladı, paran olsa bile temin edemiyorsun. Çünkü her ülke önce kendisini ve vatandaşını düşünüyor. Bunun için biz tarımı, hayvancılığı, gıda üreticilerini sonuna kadar desteklemeliyiz. Talep karşılamak için talep alınacak daha sonra o talebe göre oradan işçiler ya da çobanlar getirilecek. Nerede çalışacağı belli olacak, sadece orada çalışabilecek. Oranın dışına çıkmayacak, hepsi süreli olacak bunlarla ilgili çalışmalar var.” dedi.

Açılışın ardından Destici ve Karasu ile Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, Belediye Başkanı Adem Uzun ile diğer davetliler, fuarda yer alan İlçeler Sergisi'ni gezerek yöresel lezzetlerden tattı.

9'uncu Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı çiftçimize ve tarım, gıda ve hayvancılık alanında emek veren tüm Sivas firmalarına yeni ekipmanları birebir olarak tanıması ve yeni teknolojilerden haberdar olması için çok büyük bir alan sağlıyor. Şehir içi ve şehir dışı katılımlarla birlikte ziyaretçileri burada birçok markayı ve teknolojiyi aynı anda görüp deneyimleyerek, marka yetkilileriyle birebir iletişim kurulurken, çiftçilerin olduğu kadar firmaların da umutla beklediği 9'uncu Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı 4-9 Eylül 2024 tarihleri arasında misafirlerini bekliyor.

 



  • Pazartesi 25.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.5 ° / 11.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1