Yetkililere Sesleniyorum: Hayatımdan Endişe Ediyorum

Yıldızeli’nin Ortaklar Köyüne Üreğil Mahallesinde yaşayan ve besicilik yaparak geçimini sağlayan Ali Dursun Çınar (60), işletmesinin girişinde bulunan Kangal köpeklerinin teker teker öldürüldüğünü iddia etti.

13.01.2025 16:42:00 1707 0
Yetkililere Sesleniyorum: Hayatımdan Endişe Ediyorum

Yıldızeli’nin Ortaklar Köyüne Üreğil Mahallesinde yaşayan ve besicilik yaparak geçimini sağlayan Ali Dursun Çınar (60),  işletmesinin girişinde bulunan Kangal köpeklerinin teker teker öldürüldüğünü iddia etti. 
 

Son 20 yıllık süreçte  aile işletmesinin kapısında bulunan toplam 8 Kangal köpeğinin öldürüldüğünü öne süren Çınar, canından endişe ettiğini belirtti. 
Kangal köpeklerini öldürenlerin köyde yaşayan Hüseyin Erden ve Zeynel Erden  ile onların yanında çalışan Afgan çobanlar olduğunu öne süren  Çınar, her yaşanan olayın ardından jandarmaya ihbarda bulunduğunu ve ölen köpeklerin de jandarma tarafından fotoğraflandığını söyledi. 


Çınar, Sultan Şehir Gazetesine yaptığı açıklamada; “Yıldızeli Ortaklar köyüne bağlı Üreğil mahallesinde yaşıyorum. Aile işletmesine sahip bir kişiyim. Köpeklerimiz; yan taraftaki Hüseyin Erden ve Zeynel Erden’e ait olan işletmede bulunan Afgan çobanlar tarafından teker teker öldürüyor. Jandarma geldi, fotoğraflarını çekti, gitti. Savcılığa veriyoruz, ‘Kamera kaydı yok’ diyorlar. Hangi arazide kamera var! Daha önce de öldürüldü, toplam 8 Kangal köpeğimiz bu şekilde öldürüldü. Ben gözümle görüyorum ama ‘Biz yapmadık’ diyorlar. Onların yaptığını görüyorum ama uzaktan tespit edemiyorum. Çobanları çok defa da kovaladım” dedi. 

 


BENİM ORADA OLMAMDAN NEDEN RAHATSIZLAR?
Kışın köyde kendisi ile Hüseyin Erden ve Zeynel Erden ile Afgan çobanların dışında kimsenin yaşamadığını söyleyen Çınar, “Benim orada olmamdan neden rahatsızlar? Afgan çobanlara güven veriyorlar.  Toplam 6-7 de Afgan çoban var. Can güvenliğim yok, ben orada tek başıma kalıyorum.   Art niyetli olduklarını düşünüyorum” dedi. 


BANA KARŞI BİR ART NİYETİNİZ VARSA SÖYLEYİN
2 yıl önce Afganların kendisine saldırdığını öne süren Çınar, “Kalabalıklar, Afganları kışkırtıyorlar. Afganlara da bir şey demiyorum, yanlarında çalışıyorlar.  Hiç Allah’tan korkmuyor musunuz? Bana karşı bir art niyetiniz varsa söyleyin” diyerek tepkisini dile getirdi. 


YAZIN KÖY 20-30 HANE OLUYOR AMA SU YOK
Hüseyin Erden ve Zeynel Erden’in köyün su deposundan kendilerine özel hat çektirdiği iddiasında da bulunan Çınar, “Köyün su deposundan kendilerine özel hat çektirmişler. Kaymakamlığa müracaat ettik. Özel İdare’den geldiler, ‘Böyle olmaz’ dediler. 60’lık boruyla kendine su çekmiş, 60’lık boruyla da köye su veriyor. Yazın köy 20-30 hane oluyor ama su yok” açıklamasında bulundu. 


Küçükbaş hayvancılık yapan Çınar, yetkililerin kendisiyle iletişime geçerek yaşadığı sorunun çözülmesini bekliyor.

Yorumlar (0)

KGK/GJC HABER NEWS: Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Meksika temsilcisi Federico La Mont yazdı

Aslan; Türk milleti olarak buna sessiz kalamayız

Milletvekili Toy’dan şehrin marka değeri BG Grup’a ziyaret

"28 Şubat Unutulmamalı, Vesayetle Tam Hesaplaşma Sağlanmalı”

SP Kadın Kolları Başkanı Mihriban Geldi; adalet ve maneviyat çağrısı yaptı.

Uzmanından Ramazan Uyarısı

Sivas’ta Yürek Isıtan Vefa: Her Umre Seferinde Bir Şehit Ailesi Kutsal Topraklara

Borsadan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne Ziyaret

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ

  • Pazartesi 0.5 ° / -8.5 ° false
  • Salı 2.3 ° / -4.9 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Çarşamba 0.3 ° / -6.7 ° Yoğun kar yağışlı

İlginizi Çekebilir


Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13