Tarih: 24.03.2024 22:59

YENİLİKÇİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI SİVAS’A KAZANDIRACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

TV100 ka­na­lın­da Okan Ba­yül­gen’in sun­du­ğu “Kimi Se­çi­yo­ruz?” prog­ra­mı­nın ko­nu­ğu Büyük Bir­lik Par­ti­si (BBP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Dr. Adem Uzun oldu. Viz­yon pro­je­le­ri­nin ba­zı­la­rı hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Uzun, Sivas'taki ge­le­nek­sel be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı de­ğiş­ti­re­cek­le­ri­ni söy­le­di. Uzun, “Ye­ni­le­ne­bi­lir şe­hir­ler an­la­yı­şıy­la hiz­met ede­ce­ğiz. Şef­faf ve hesap ve­ri­le­bi­lir ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye açık bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ser­gi­le­ye­ce­ğiz. Ye­ni­lik­çi be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı in­şal­lah şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­ca­ğız” dedi.




Büyük Bir­lik Par­ti­si (BBP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Dr. Adem Uzun,  TV100 ka­na­lın­da Okan Ba­yül­gen’in sun­du­ğu “Kimi Se­çi­yo­ruz?” prog­ra­mı­na konuk oldu.



BA­YÜL­GEN, UZUN’UN PRO­JE­LERİNE HAY­RAN KALDI

31 Mart Pazar günü ger­çek­leş­ti­ri­lecek yerel se­çim­le­rin Sivas’ta en güçlü isim­le­ri ara­sın­da yer alan Dr. Uzun, seç­me­nin te­vec­cü­hüy­le Sivas Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­nı ka­zan­ma­la­rı ha­lin­de ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri 58 pro­je­nin bir kıs­mı­nı Ba­yül­gen’in sun­du­ğu “Kimi Se­çi­yo­ruz?” prog­ra­mın­da an­lat­tı. Uzun’un; Şems Mey­da­nı, Ti­ca­ret Mer­ke­zi, Sel­çuk­lu Ku­le­si, Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi gibi viz­yon pro­je­le­ri Ba­yül­gen’in de büyük be­ğe­ni­si­ni ka­zan­dı.



Sü­rek­li sa­ha­da ol­duk­la­rı­nı ve va­tan­daş­la­rın yoğun te­vec­cü­hüy­le kar­şı­laş­tık­la­rı­nı be­lir­ten Dr. Uzun, Sivas’ta ya­şa­nan su so­ru­nu­na dik­kat çe­ke­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­dı.

ŞEHİR YAK­LA­ŞIK 50 GÜN SUSUZ KALDI

Uzun,  “Sivas'ta 2022’nin 15 Kasım’ından sonra bir su so­ru­nuy­la kar­şı­laş­tık. 4 Eylül Ba­ra­jı­mız ku­ru­du, ku­ru­duk­tan sonra şehir yak­la­şık 50 gün susuz kaldı. Ma­hal­le­ler­de sü­rek­li su ke­sin­ti­le­ri baş­la­dı. Başka bir ba­raj­dan bo­ru­lar­la su çe­kil­di ve daha sonra şehir 3 Ocak 2023 ta­ri­hi iti­ba­riy­le tek­rar suya ka­vuş­tu ama bu su ke­sin­ti­le­ri­nin ol­du­ğu ta­rih­ler­de ba­ra­jın neden ku­ru­du­ğu sor­gu­lan­ma­dı. ‘Ba­raj­da kaçak var, kaçak ol­du­ğu için baraj ku­ru­du’ de­nil­di ama baraj 2004 ta­ri­hin­de fa­ali­ye­te geç­miş, 2004 yı­lın­dan 2022 yı­lı­na ka­dar­ki olan süre içe­ri­sin­de bak­tı­ğı­mız zaman as­lın­da ba­ra­jın 2014'e kadar tam dolu ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­ruz, 2015'ten sonra biraz azal­ma var ama 2019 yı­lın­dan sonra özel­lik­le ba­raj­da ciddi bir azal­ma var. Biz ka­ça­ğın ba­raj­da değil de hat­lar­da ol­du­ğu­nu daha sonra tes­pit ettik. 

Dev­let Su İşleri’nden (DSİ) bir­çok ar­ka­daş­la gö­rüş­tüm, üst düzey bazı yet­ki­li­ler­le gö­rüş­tüm. Onlar bana ‘DSİ 70 yıl­lık bir kurum. Ba­raj­da ka­ça­ğı ön­gö­re­bi­lecek, önlem ala­bi­lecek ve ba­ra­jı ya­par­ken de dik­kat edecek bilgi ve tec­rü­be­ye sahip’ dedi.  Kaçak hat­lar­da idi. Şeh­rin hat­la­rı es­kiy­di, ciddi bir kaçak vardı. Ma­ale­sef bun­lar­la mü­ca­de­le edil­me­di­ği için baraj ku­ru­du” dedi.



ŞEHRİ BİLİM VE TEK­NO­LOJİYE DA­YA­LI BİR AN­LA­YIŞ­LA YÖ­NET­MEMİZ LAZIM

4 Eylül Ba­ra­jı­na su ge­ti­ri­len  Pusat Özen Ba­ra­jı’nda da su se­vi­ye­si­nin azal­dı­ğı­na dik­kat çeken Dr. Uzun, “Bu­ra­da da ye­ter­li ön­lem­le­rin alın­ma­dı­ğı­na şahit olduk. Şeh­rin yıl­lık su tü­ke­ti­mi 38 mil­yon met­re­küp. Bunun 19 mil­yon met­re­kü­pü fa­tu­ra­lan­dı­rı­lı­yor, ge­ri­ye kalan 19 mil­yon met­re­küp ise kayıp ve kaçak. Yani yüzde 50 ora­nın­da bir kayıp ve kaçak var. 4 Eylül Ba­ra­jı ku­ru­duk­tan sonra DSİ ta­ra­fın­dan Pusat Özen Ba­ra­jın­dan 4 Eylül’e isale hat­tıy­la, bo­ru­lar­la su ge­ti­ril­di. Bunun ma­li­ye­ti 1 mil­yar 200 mil­yon, şimdi bunun kar­şı­lı­ğı o günkü şart­lar­dan gü­nü­mü­ze yak­la­şık 3 mil­yar. Bunu kim öde­yecek? 365 bin nü­fus­lu Sivas şehri öde­yecek. Ma­ale­sef bun­lar üze­rin­de du­rul­ma­dı ama gel­di­ği­miz­de ilk ya­pa­ca­ğı­mız ko­nu­lar­dan bi­ri­si bu ola­cak. Scada Sis­te­mi is­mi­ni ver­miş ol­du­ğu­muz şu an Av­ru­pa’da bir­çok şe­hir­de uy­gu­la­nan ya­zı­lım ve bi­li­şim tek­no­lo­ji­le­ri­ne da­ya­lı bir sis­te­mi ku­ra­ca­ğız. Ba­raj­dan çıkan su ev­le­re ge­le­ne ka­dar­ki süre içe­ri­sin­de he­sap­la­ma­lar ya­pı­la­cak, özel­lik­le ne­re­ler­de ba­sınç azal­ma­la­rı varsa bu böl­ge­ler­de mü­da­ha­le­ler ya­pı­la­cak. Ben her yerde ‘Artık şehri bilim ve tek­no­lo­ji­ye da­ya­lı bir an­la­yış­la yö­net­me­miz lazım’ di­yo­rum. Dün­ya­da buna doğru bir gi­di­şat var zaten. Av­ru­pa, Ame­ri­ka bun­la­rı ger­çek­leş­tir­miş. Tür­ki­ye'de de buna doğru bir gi­di­şat var, ke­sin­lik­le bunu gel­di­ği­miz­de ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Artık bilim kim­li­ği­nin ön plana tu­tul­du­ğu, buna göre bir kent kim­li­ği­nin oluş­tu­rul­du­ğu yeni bir Sivas'ı İnşal­lah Sivas hal­kıy­la bir­lik­te or­ta­ya çı­ka­ra­ca­ğız” diye ko­nuş­tu.



DAR GELİRLİ EMEKLİLERİMİZE 2 BİN LİRA ÖDEME YA­PA­CA­ĞIZ

Emek­li­le­re Sivas’ta zor şart­lar al­tın­da ge­çin­di­ği­ne dik­kat çeken Uzun, “Sivas bir emek­li şehri. Sivas'ta Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün 1937 yı­lın­da te­me­li­ni at­tı­ğı TÜ­DEM­SAŞ var, şim­di­ki ismi ise TÜ­RA­SAŞ. De­mir­yo­lu ve diğer kamu ku­rum­la­rı özel­lik­le Sivas'ta önem­li bir yer teş­kil edi­yor. 

 

Sivas'ın da bir emek­li şehri ol­du­ğu­nu çok ra­hat­lık­la ifade ede­bi­li­riz. Ben sa­ha­da şunu gör­düm: 10 bin 300, 10 bin 400 TL emek­li maaşı alan, evi ki­ra­da olan, ço­cuk­la­rı üni­ver­si­te­de oku­yan çok sa­yı­da emek­li­miz var. Bun­la­rın ger­çek­ten de şu an ge­çim­de ciddi sı­kın­tı ya­şa­dık­la­rı­nı gö­rü­yo­ruz. Ev ki­ra­la­rı­nın da 8 bin TL ol­du­ğu şe­hir­den bah­se­di­yo­rum. Gel­di­ği­miz­de ilk başta tes­pit­le­ri ya­pa­ca­ğız ve  dar ge­lir­li emek­li­le­ri­mi­ze yö­ne­lik aylık 2 bin TL dü­zen­li ola­rak maaş öde­me­si­ni ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.



ŞEMS MEY­DA­NI'NIN BİRİNCİ ETA­BI­NI 5 YILDA TA­MAM­LA­YA­CA­ĞIZ

Gö­re­ve gel­dik­le­rin­de Şems Mey­da­nı Pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri­ni be­lir­ten Uzun, “Şems demek güneş demek. Şems Mey­da­nı­nın ol­du­ğu böl­ge­de Şems-i Si­va­si Haz­ret­le­ri var. Bu­ra­da Eski Buğ­day Pa­za­rı de­di­ği­miz bir bölge var. Eski Buğ­day Pa­za­rın­da ilk ola­rak biz Şems Mey­da­nı'nın bi­rin­ci eta­bı­nı önü­müz­de­ki 5 yılda ta­mam­la­ya­ca­ğız. Altı komp­le oto­park ola­cak. Böy­le­ce şeh­rin biz oto­park so­ru­nu çöz­mek is­ti­yo­ruz. Şu an Eski Buğ­day Pa­za­rı­nın ol­du­ğu böl­ge­de bı­çak­çı­lar var, fark­lı mes­lek­ler­den ar­ka­daş­la­rı­mız var. Oto­par­kı yap­tık­tan sonra üst katta ‘u’ şek­lin­de AVM tar­zın­da bir yapı ta­sar­la­dık. Alt ta­ra­fı­na bı­çak­çı­la­rı koy­duk, üst ta­ra­fın­da yük­sek kodlu dük­kan­lar koy­duk, onun üze­ri­ne de ofis­ler ve konut alan­la­rı oluş­tur­duk. Şu an böl­ge­de gö­rün­tü çok kötü. Bu bölge şeh­rin tam mer­ke­zin­de. Dı­şa­rı­dan gelen in­san­lar­da Sivas al­gı­sı ko­nu­sun­da çok kötü bir imaj or­ta­ya çı­ka­rı­yor. Biz de bu ne­den­le gö­re­ve gel­di­ği­miz­de ilk ola­rak bu böl­ge­ye do­kun­mak is­ti­yo­ruz. Sivas'ın bir kent mey­da­nı var, biz Sivas'a ikin­ci bir mey­da­nı da böy­le­ce ka­zan­dır­mış olu­yo­ruz. Av­ru­pa'da bir mey­da­nı ge­zer­si­niz, bir sokak at­la­dık­tan sonra yeni bir mey­dan­la kar­şı­la­şır­sı­nız. Biz de kent mey­da­nı­nın dı­şın­da hemen 200-300 metre ile­ri­sin­de yeni bir mey­da­nı ka­zan­dı­ra­ca­ğız. İkinci etap­ta Hal’in ol­du­ğu bölge var, o böl­ge­ye do­ku­na­ca­ğız. O böl­ge­de biz Sivas'ın ti­ca­ret ve sos­yal ha­ya­tın­da et­ki­li bir mey­dan ola­rak oluş­tur­mak is­ti­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.



TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR MER­KEZ OLA­CAK

Ti­ca­ret Mer­ke­zi Pro­je­si hak­kın­da da bilgi veren Uzun, “Sivas göçün çok fazla ol­du­ğu bir şehir. Şu an İstan­bul'da ya­şa­yan 754 bin Si­vas­lı var. Sivas'ta ya­şa­yan­lar­dan daha fazla Si­vas­lı İstan­bul'da ya­şı­yor. Biz ‘Artık şeh­ri­mi­zin ti­ca­re­ti­ni ge­liş­tir­me­miz lazım’ dedik. Eski Buğ­day Pa­za­rı var, Eski Top­tan Sebze Hali var, Kam­yon Ga­ra­jı var. Biz şeh­rin or­ta­sın­da bir lo­kas­yon be­lir­le­dik, yak­la­şık 317 dö­nüm­lük bir arazi. ‘Bu arazi içe­ri­si­ne Top­lan Sebze Hali, Kam­yon Ga­ra­jı, Nak­li­ye Si­te­si­ni ve Buğ­day Pa­za­rı de­di­ği­miz Tarım Mer­ke­zi­ni bu­ra­ya ta­şı­ya­lım’ dedik. Bir de şe­hir­de fuar alanı yok. Bu Sivas’a ya­kış­mı­yor. Biz aynı böl­ge­ye bir de fuar alanı be­lir­le­dik. Gel­di­ği­miz­de bu 317 dö­nüm­lük arazi üze­ri­ne hep­si­ni ta­şı­ya­ca­ğız. Bu mer­kez Tür­ki­ye’ye örnek bir mer­kez ola­cak” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.



EKO­LOJİK EVLER ADLI PRO­JEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Ken­di­si­nin en fazla önem ver­di­ği ça­lış­ma­lar ara­sın­da “Eko­lo­jik Evler Pro­je­si”nin de yer al­dı­ğı­nı be­lir­ten Uzun,  “Bu proje viz­yon pro­je­le­ri­miz ara­sın­da yer alı­yor. Şeh­ri­mi­zi afet­le­re hazır hale ge­tir­me­miz lazım. Düşük yo­ğun­luk­lu konut alan­la­rı var. Düşük yo­ğun­luk­lu konut alan­la­rın­da tıpkı Av­ru­pa'da ol­du­ğu gibi 75 met­re­ka­re zemin, 75 met­re­ka­re de ikin­ci kat top­lam 150 met­re­ka­re­den olu­şan müs­ta­kil evler ya­pa­lım, bahçe alanı evle bir­lik­te ve ga­raj­la bir­lik­te 300 met­re­yi geç­me­sin. Sivas'ta ya­şa­yan­la­rın yüzde 85’i kır­sal­dan gelme. Ya il­çe­den gelme ya da köy­den gelme büyük bir ço­ğun­lu­ğu. Be­lir­li bir dö­nem­de top­rak­la haşır neşir olan in­san­lar, müs­ta­kil evde ya­şa­ma­yı seven in­san­lar. Biz İstan­bul’daki Si­vas­lı­la­rı da bu pro­je­ye dahil ede­ce­ğiz.  Bu­ra­da bi­rin­ci­si düşük yo­ğun­luk­lu ko­nut­ta dep­re­me da­ya­nık­lı bi­na­lar ya­pı­yo­ruz, ikin­ci­si va­tan­daş­la­rı­mı­zı üre­tim­le ve top­rak­la tek­rar bu­luş­tu­ru­yo­ruz, bir di­ğe­ri de İstan­bul'da bir dep­rem ola­ca­ğı uz­man­lar ta­ra­fın­dan sü­rek­li dile ge­ti­ri­li­yor. Biz İstan­bul dep­re­mi­ne şeh­ri­mi­zi de ha­zır­la­ya­lım is­ti­yo­ruz. Çünkü 750 bin ki­şi­nin ya­şa­dı­ğı İstan­bul’da Si­vas­lı­lar ne­re­ye gi­de­cek­ler? 754 bin Si­vas­lı­nın, İstan­bul'dan sonra ge­le­cek­le­ri ilk yer Sivas. O zaman şim­di­den biz Sivas'ı buna da ha­zır­la­ya­lım is­ti­yo­ruz. Eko­lo­jik Evler is­mi­ni ver­miş ol­du­ğu­muz bir pro­je­yi baş­la­ta­ca­ğız. En çok önem­se­di­ğim proje bu. Çünkü pan­de­mi ya­şa­dık, 6 Şubat dep­rem­le­ri­ni ya­şa­dık. Bu­ra­lar­da gör­dük. Artık yatay mi­ma­ri esa­sı­na da­ya­lı bir mi­ma­ri an­la­yı­şı be­nim­se­mek zo­run­da­yız. Bu ev­le­rin çatı kı­sım­la­rın­da güneş ener­ji pa­nel­le­ri de bu­lu­na­cak. Ener­ji­si­ni ken­di­si­nin üret­me­si­ni is­ti­yo­ruz. Lond­ra'daki yakın köy­ler­de gez­dim. 2’şer katlı evler, ça­tı­la­rın­da güneş ener­ji pa­ne­li var. İnanır mı­sı­nız gü­neş­len­me gün sa­yı­sı Tür­ki­ye'deki gü­neş­len­me gün sa­yı­sı­nın 10’da 1’idir. Gök­yü­zün­de son­suz bir ener­ji kay­na­ğı var, biz bunu kul­lan­mı­yo­ruz. Bir di­ğe­ri yağ­mur su­la­rı­nın bile artık de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­ki­yor. Kü­re­sel bir iklim krizi ve gıda krizi bizi bek­li­yor. Biz artık ta­sar­ru­fa git­mek zo­run­da­yız. De­di­ğim gibi en çok önem­se­di­ğim proje bu. Bu pro­je­yi Sivas'ta fa­ali­ye­te ge­çi­re­ce­ğiz. Sivas'ı artık mutlu in­san­la­rın şehri yap­mak is­ti­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.



SİVAS’A SEM­BOL BİR YAPI KA­ZAN­DIR­MAK İSTİYORUZ

Ha­zır­la­dık­la­rı Sel­çuk­lu Ku­le­si Pro­je­si­ne de de­ği­nen Dr. Uzun, “Sivas kadim bir şehir. Sel­çuk­lu'ya baş­kent­lik yap­mış bir şehir. Eya­let mer­ke­zi olan bir şehir ve Cum­hu­ri­yet’in ku­rul­du­ğu ili­miz. Biz de Sivas’a sem­bol bir yapı ka­zan­dı­ra­lım is­ti­yo­ruz. Sivas’ta Sel­çuk­lu ve Os­man­lı dö­ne­min­den önem­li eser­ler var. Bu bi­na­lar şeh­rin sem­bol ya­pı­sı ola­rak du­ru­yor. Cum­hu­ri­yet’in 100. yı­lı­nı kut­la­dık, Cum­hu­ri­yet’in 100. yı­lın­da bak­tı­ğı­mız zaman Sivas'ta ben bir sem­bol yapı gö­re­mi­yo­rum. Biz de ‘Özel­lik­le Sel­çuk­lu mi­ma­ri­si­ni esas alan bir kule ta­sar­la­ya­lım ve bu ku­le­yi şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­lım’ dedik. Nikah sa­lo­nu­nu bu­ra­ya ta­şı­ya­lım, sergi sa­lon­la­rı­nı, fuaye alan­la­rı­nı, kü­tüp­ha­ne­yi bu­ra­ya ta­şı­ya­lım is­ti­yo­ruz. En üst ta­ra­fı­na da bir res­to­ran ko­ya­lım ve şeh­ri­mi­ze gelen mi­sa­fir­le­ri­miz bu­ra­yı zi­ya­ret et­sin­ler is­ti­yo­ruz. Hem bir anı ola­rak fo­toğ­raf çe­kil­sin­ler hem de Sivas gast­ro­no­mi­si çok iyi­dir Sivas ye­mek­le­ri­ni bu­ra­da tat­sın­lar is­ti­yo­ruz” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.



BELEDİYECİLİĞİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Si­vas­lı­lar ta­ra­fın­dan ol­duk­ça be­ğe­ni­len Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Pro­je­si hak­kın­da da ko­nu­şan Uzun, “Ge­çen­ler­de bir ma­hal­le­de ka­dın­la­rı­mız­la bu­luş­tuk, ka­dın­la­rı­mız­dan bi­ri­si Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Pro­je­mi­zi in­ce­le­miş ve çok mutlu olmuş. ‘Eşim Alz­he­imer has­ta­sı, sizin bu pro­je­ni­zi gör­dü­ğüm zaman çok mutlu oldum’ dedi. Ben top­lan­tı­dan çık­tım, top­lan­tı­dan çık­tık­tan sonra eşiy­le kar­şı­laş­tım. Ne kadar doğru bir karar ver­di­ği­mi­zi bir kez daha gör­dük. Sivas'ta çok acil ola­rak Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi­ne ih­ti­yaç var, sa­de­ce Sivas'ta değil tüm Tür­ki­ye'de Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi­ne ih­ti­yaç var. Gel­di­ği­miz­de bu pro­je­yi fa­ali­ye­te ge­çi­re­ce­ğiz. Artık be­le­di­ye­ci­li­ği de­ğiş­tir­mek is­ti­yo­ruz. Ge­le­nek­sel bir be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı var. Yol yap­sın, kal­dı­rım yap­sın, çöpü alsın, bir­kaç park yap­sın, bir de su fa­tu­ra­mı kes­sin. Sivas'taki be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nın biz ge­le­nek­sel be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­na sı­kış­tı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz. Artık yeni bir be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı or­ta­ya koy­mak is­ti­yo­ruz. Ye­ni­le­ne­bi­lir şe­hir­ler an­la­yı­şıy­la hiz­met ede­ce­ğiz. Sos­yal be­le­di­ye­ci­lik ya­pa­ca­ğız. Şef­faf ve hesap ve­ri­le­bi­lir ola­ca­ğız. Halka iç içe ola­ca­ğız, ula­şı­la­bi­lir ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye açık bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ser­gi­le­ye­ce­ğiz. Ye­ni­lik­çi be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı in­şal­lah şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­ca­ğız” diye ko­nuş­tu.

Dr. Uzun, prog­ra­mın so­nun­da tüm Si­vas­lı­lar­dan des­tek is­te­ye­rek seçim so­nuç­la­rı­nın şeh­ri­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni etti.



UZUN’UN KO­NUŞ­MA­SIN­DAN ÖNEMLİ NOT­LAR

-Bi­lim kim­li­ği­nin ön plan­da tu­tul­du­ğu bir Sivas'ı bir­lik­te or­ta­ya çı­ka­ra­ca­ğız.

-Dar ge­lir­li emek­li­le­ri­mi­ze yö­ne­lik aylık 2 bin TL maaş öde­me­si ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz.

-Şems Mey­da­nı Pro­je­miz­le şeh­rin oto­park so­ru­nu­nu da çöz­mek is­ti­yo­ruz.

-Ti­ca­ret Mer­ke­zi Pro­je­miz şeh­ri­mi­zin ti­ca­re­ti­ne katkı sağ­la­ya­cak.

-Si­vas'ı artık mutlu in­san­la­rın şehri yap­mak is­ti­yo­ruz.

-Sel­çuk­lu Ku­le­si Pro­je­si­ni şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­ca­ğız.

-Eko­lo­jik Evler Pro­je­miz­le İstan­bul dep­re­mi­ne şeh­ri­mi­zi de ha­zır­la­ya­lım is­ti­yo­ruz.

-Si­vas'ta çok acil ola­rak Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi­ne ih­ti­yaç var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —