Tarih: 24.08.2020 20:42

Yeni düzenlemeye destek veriyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Bakanlığı tarafından gayrimenkul alışverişini düzenlemek amacıyla getirilen ve 1 Eylül'den itibaren zorunlu hale gelecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi zorunluluğu, vergi mükellefi olan emlakçılar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Ticaret Bakanlığı’nın attığı adımı değerlendiren Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır, getirilen yeni düzenlemelerle beraber emlakçılık sektöründe olumlu anlamda değişiklikler yaşanacağını vurguladı.

SEMDER Başkanı Çayır, “Bu düzenlemeyle beraber hiçbir emlak ofisi sigortasız ve Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiyi çalıştıramayacak. Emlakçılar artık sözleşme olmadan hiçbir iş yapamayacak. Satılan ya da kiralanan her gayrimenkul için sözleşme yapma şartı geldi. Bu düzenlemelerden sonra emlakçılık sektörü bir kabuk değiştiriyor, bir kimlik değiştiriyor. Sivaslı emlakçılar olarak bu düzenlemeden memnunuz. Haksız kazancın önlenmesi noktasında ve sektördeki diğer meslektaşlarla rekabeti düzenleme açısından bu uygulamaya destek veriyoruz. Emeği geçen herkese meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. /Sultan Şehir/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —