Yener Vakıfbank İlkokulunda...

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Vakıfbank İlkokulunda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarının uygulandığı sınıfları ziyaret etti.

EĞİTİM 25.09.2024 15:00:00 896 0
Yener Vakıfbank İlkokulunda...

Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Vakıfbank İlkokulunda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarının uygulandığı sınıfları ziyaret etti.  Derslerin işlenişi hakkında öğretmenlerden bilgi alan Yener, öğrencilerle de sohbet ederek başarı dileklerini iletti.

Sınıf ziyaretlerinin ardından okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen Yener, bu yıl okul öncesi (anasınıfı); ilkokul 1, ortaokul 5; ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli üzerine sohbet etti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde öğrencilerin ilgi ve kabiliyetleri ölçüsünde esnek ve özgür öğrenme ortamlarının yaygınlaştırıldığı hak ve gelişim temelli bir öğrenme sürecinin yapılandırıldığını dile getiren Yener, ders kitapları ve e-içeriklerin öğrencilerin çok yönlü gelişimi için birbirinin tamamlayıcısı olarak hazırlandığına dikkat çekti. Yener, ders kitapları ve e-içeriklerin tamamının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlere özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür eden Yener, öğretmenlerin görüş öneri ve taleplerini de dinledi.

Daha sonra veli toplantısına katılım sağlayan velilerle bir araya gelerek sohbet eden Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, öğrencilerin başarısına etki eden en önemli unsurlardan bir tanesinin de veli ilgi ve yaklaşımı olduğuna vurgu yaptı. 

Velilerden okul ve öğretmenlerle yakın bir bağ kurmalarını isteyen Yener, "Sizlerin desteği olmadan yürüttüğümüz çalışmaların bir ayağı eksik kalır. Sizlerden çocuklarımızın gelişim sürecini öğretmenlerimizle birlikte takip etmenizi, eğitim-öğretim süreçleri ile ilginizi artırmanızı, çocuklarımızı motive edici, eylem ve söylemlerde bulunmanızı, onlara hayatın her alanında rol model olmanızı istirham ediyoruz." dedi.


Anahtar Kelimeler: Yener Vakıfbank İlkokulunda...