Tarih: 23.07.2024 09:57

YEDİ UYURLAR SİVAS’TA GÖRÜNTÜLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

 Sivas Soğuk Çermik’te görüntülendi. Sincaba benzeyen ancak gri rengi, iri gözleri ve yerde sürüklediği kuyruğu ile sincaptan ayırt edilebilen ağan yediuyuru, ender görülen bir tür olması açısından önem taşıyor. 

Önceki gün Soğuk Çermik’te görüntülenen Ağaç Yediuyuru (dryomys nitedula) nesli tükenmekte olan hayvanlar grubunda yer alıyor. Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un, Sivaslıların en çok tercih ettiği tatil yörelerinin başında gelen  Soğuk Çermik Kaplıcalarını ziyareti esnasında görüntülenen Ağaç Yediuyuru, yapılan sağlık kontrollerinin ardından bizzat Uzun tarafından doğal ortamına bırakıldı.

BELEDİYE BAŞKANI UZUN “LÜTFEN ZARAR VERMEYELİM” 

Vatandaşların fare sandıkları yediuyur, gece saatlerinde ortaya çıkıyor. Yedili gruplar halinde dolanmaları ve yine yedili gruplar halinde uyumaları nedeniyle bu ismi alan hayvana zarar verilmemesi konusunda vatandaşları uyaran Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, “Nesli tükenmekte olan bir tür ile karşı karşıyayız. Vatandaşlarımız bu hayvancığı fareye benzetebilirler ve o yüzden zarar verme ihtimalleri olabilir. Çok nadir görülen bu türe zarar vermeyelim ve sağlıkları yerindeyse doğal ortamlarına bırakalım” şeklinde açıklamalarda bulundu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —