Yatırımcıların taleplerini dinledi

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında tohum eleme paketleme tesisi alanında hibe desteği alan işletmeleri ziyaret etti. Yatırımcıların taleplerini dinleyen Yıldız, tesislerin ilimiz için is

GÜNDEM 30.07.2018 17:52:22 1143 0
Yatırımcıların taleplerini dinledi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, tohum eleme paketleme tesisi konusunda hibe desteği alan işletmeleri ve ilimizde inşaatları tamamlanan "DAP Projesi" yatırımcılarına ait işletmeleri ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, yatırımcıların taleplerini dinledi.

Altınyayla ilçesinde faaliyete geçen tohum eleme paketleme tesisleri ve çelik silo yapan yatırımcılardan Abdullah Dizmir´i ziyaret etti. Tesisleri inceleyen İl Müdürü Yıldız,  yapılan tesislerin ilimiz için istihdam ve gelir kaynağı olan hububat üretimine katkı sağlayacağını, bu tesislerde çiftçilerin kendi ürünlerini eleme ve ilaçlama yaptırarak kaliteli tohumluk olarak kullanacaklarını ve piyasa fiyatlarını arttıracaklarını belirtti.

/resimler/2018-7/30/1753528712159.jpg

LİSANSLI DEPOCULUĞA DİKKAT ÇEKTİ

İlimizde son yıllarda artan çelik silo yapılarının yanı sıra lisanslı depoculuk sektörünün gelişmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, çelik silo sahibi yatırımcılara tesislerinin kapasitelerini artırarak lisanslı depoculuk tesisi kurmaları tavsiyesinde bulundu.

/resimler/2018-7/30/1754199337716.jpg

NE KADAR ÇOK MÜRACAAT

O KADAR ÇOK YATIRIM

İlimizde inşaatları yüzde 90 oranında tamamlan Altınyayla İlçesi´ndeki "DAP Projesi" yatırımcılarına ait 5 adet işletmeyi de yerinde inceleyen Yıldız, burada yaptığı açıklamada; "Yatırımcılarımız 2017 yılında İl Müdürlüğümüze 49 başlık ahır inşaatı projelerini sunmuş ve uygun bulunan projeler yatırıma alınmıştır. İnşaatlar için gereken yasal izinler, geciken ve kış sezonunun girmesiyle ara verilen projeler inşaat sezonunun başlamasıyla hız kazanarak bitime yaklaşmıştır. DAP projesi kapsamında ahır ve ağıl projelerinden daha önce 4 tanesi tamamlanarak faaliyete geçmiş ve bu 5 projeyle birlikte devam eden diğer ilçelerimizdeki toplam 16 projemiz bu yıl Ekim ayına kadar tamamlanarak ilimiz hayvancılığının hizmetine sunulacaktır. 2018 yılında hibe kapsamına alınan 11 adet projede ise fizibilite aşamaları tamamlandı. En kısa sürede inşaata başlayarak yılsonuna kadar faaliyete geçmesini beklemekteyiz. Bu gibi tarımsal ve hayvansal tesislerin modernize edilerek daha sağlıklı yapıya kavuşacağını, ülke çapında ise üretimin artırılarak hem çiftçilerimizin hem de ülke ekonomimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Diğer etap ve çağrı dönemlerinde ne kadar çok müracaat olursa ilimize o kadar fazla yatırım gelecektir. Bu projelerin başta yatırımcılarımız olmak üzere ilimize hayırlı olmasını, bol ve bereketli kazanç sağlamasını diliyorum? şeklinde konuştu.