Tarih: 27.04.2016 19:25

Yabancı Öğrencilerden Sivas Belediyesine Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Yabancı Öğrencilerden Sivas Belediyesine Ziyaret

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Programı kapsamında "Kitap Okumak En Büyük Ayrıcalıktır" adlı proje ile Sivas´a gelen Romanya, İtalya, Pakistan, Estonya ve Polonyalı 23 öğrenci, Sivas Belediyesini ziyaret etti.

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Programı kapsamında "Kitap Okumak En Büyük Ayrıcalıktır" adlı proje ile  Sivas´a gelen  Romanya,  İtalya,  Pakistan,  Estonya ve Polonyalı 23 öğrenci,  Sivas Belediyesini ziyaret etti.

Öğrencileri makamında ağırlayan Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Özaydın, projenin koordinatörlüğünü üstlenen Olcay Atbin´e teşekkür ederek kitap okumanın ana tema olarak seçildiği programın çok faydalı olacağına inandığını belirtti.

Farklı kültürleri tanımak, tarihi eserleri gezerek şehirler hakkında bilgi sahibi olmak açısından düzenlenen değişim programında emeği geçenlere teşekkür eden Özaydın, "Okumak her millet için büyük önem taşıyan bir meseledir." ifadesini kullandı.

Bir hafta sürecek gezi programı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Olcay Atbin ise  Sivas´ın tarihi ve kültürel mekanlarını, öğrencilere anlattıklarını aktararak, "Halk oyunları gösterilerini izledik, ebru, hat ve bazı el sanatlarını uygulamalı olarak gösterdik. Kültürel açıdan çok zengin bir program oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Özaydın, ziyaretin anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —