Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında okul idarecilerinden okulun genel durumu ve yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Şimşek, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Okulda eğitim gören uluslararası öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Vali Şimşek, Türkiye’de alınan eğitimin öğrenciler için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde aldığınız eğitimin sizler için güçlü bir birikim oluşturacağına inanıyorum. Türkiye, köklü eğitim geleneği ve sunduğu imkânlarla sizlere önemli fırsatlar sunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin devamında öğretmenlerle bir araya gelen Vali Şimşek, eğitimcilerin talep ve önerilerini dinleyerek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.

