Tarih: 09.06.2020 19:31

Vali Ayhan, Şarkışla’da temaslarda bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Kontrollü sosyal hayat kapsamında ilçe ziyaretlerine geçen hafta Altınyayla ile başlayan Vali Salih Ayhan, bu hafta Şarkışla ilçesinde temaslarda bulundu.

Şarkışla Kaymakamı Mehmet Erdem'i makamında ziyaret eden ve ilçede sürdürülen yatırımların son durumu hakkında bilgi alan Vali Ayhan, pandemi sürecinde fedakar çalışmalara imza atan ilçe Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla da bir araya geldi.

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Ayhan, ilçede pandemi sürecinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grupları ile bir araya geldi.  Vali Ayhan, kaymakamlık ziyareti sırasında, vatandaşların taleplerini yerine getirerek bu sürecin en önemli ayağını oluşturan Vefa Sosyal Destek Grupları ile bir süre sohbet ederek, ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

"İLÇEDE 15 BİN VATANDAŞIMIZA VEFA SOSYAL DESTEK EKİPLERİMİZ HİZMET VERDİ"

Şarkışla'da koronavirüsle mücadele kapsamında herhangi bir vaka bulunmadığını belirten Vali Ayhan, "Alınan tedbir ve önlemler vatandaşlar tarafından kararlılıkla uygulanıyor. Diğer yandan kamu kurumlarımızın desteği de bu sürece katkı sağladı. İlçede 15 bin vatandaşımıza Vefa Sosyal Destek ekiplerimiz hizmet verdi." dedi.

Emniyet, Jandarma, Vefa Sosyal Destek grupları ile kamu, kurum ve kuruluşlarının birlik beraberlik içerisinde gösterdiği hizmetin olağanüstü olduğunu ifade eden Vali Ayhan, 241 kişinin ilçede, il genelinde de bin 899 kişinin bu süreçte görev aldığını söyledi.

Vali Ayhan, Şarkışla ilçesindeki diğer ziyaretini Harun Köyü’ne gerçekleştirdi. Köy halkı tarafından karşılanan Vali Ayhan, '300 Fikir 300 Proje' kapsamında ekilen yem bitkisi hasat programında tırpan ve traktör ile hasatı gerçekleştirerek çiftçilere bereketli hasatlar diledi.

Şarkışla ilçesinde Halil İbrahim ve İsmail Kaya kardeşlerin faaliyet gösterdiği süt sığırcılığı tesisini de inceleyen Vali Ayhan, TKDK tarafından finanse edilerek 60 sağmal 60 genç hayvan beslenen işletmeye bereketli ve hayırlı kazançlar diledi.

AĞUSTOSTA HİZMETE GİRECEK

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde doğup büyüdüğü evin onarılarak, müzeye dönüştürülmesi çalışmalarını inceleyen Vali Ayhan, "Ağustos ayında, merhum Yazıcıoğlu'nun hatıraları ile burayı sevenlerinin ziyaretine açacağız, inşallah." dedi.

“CANLI HAYVAN PAZARI CUMARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR"

Vali Ayhan, Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarı olan Şarkışla Hayvan Pazarında da incelemelerde bulundu. Pandemi tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan pazarın, cumartesi günü tüm tedbirlerin alınarak, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında tekrar açılacağını söyledi.

Vali Ayhan, daha sonra Şarkışla ilçesine bağlı Gürçayır Beldesinde medikal ürünler de üreten Öz Bozkurtlar Tekstil'i ziyaret etti. Firma yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulunan Vali Ayhan, il ekonomisine ve ilçe istihdamına sağladıkları katkılardan dolayı işletmeye teşekkürlerini iletti.

Vali Ayhan, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü İsmail Kaya ile birlikte, Kanak Barajı'nın kartlı sulama sistemini inceledi. Vali Ayhan, Sivas'ta ilk kez uygulanacak sistem ile suyun daha verimli ve tasarruflu kullanılacağını söyledi.

Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açılacak olan Şarkışla 16 Derslikli İmam Hatip Lisesi, 100 kişilik yurt, spor salonu ve İHL uygulama caminde incelemelerde bulunan Vali Ayhan, donanımı ile örnek olan kampüsün hayırlı olmasını diledi.

Vali Ayhan, daha sonra vatandaşlar Mahi Alıcı, Mustafa Demircioğlu, şehit bebek Mustafa Bedirhan Karakaya ile annesi Nurcan Karakaya'nın hanesini ziyaret ederek, Bedirhan bebeğin anneannesi Suudiye Demir'e sağlıklı bir ömür diledi.

Programlarda; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Şarkışla Kaymakamı Mehmet Erdem, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Şarkışla İlçe Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya ve diğer ilgililer de yer aldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —