Tarih: 25.05.2020 21:56

Vali Ayhan, dur durak bilmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Bayram günlerinde de çalışmalarına ara vermeyen Vali Salih Ayhan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 29 Mayıs günü cuma namazıyla birlikte kademeli olarak camilerin açılacağını duyurmasının ardından Müftülük yetkilileriyle bir araya geldi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve beraberindeki heyet ile görüşen Vali Ayhan, süreç hakkında brifing aldı.  Kısa süren toplantıda, 29 Mayıs itibariyle cami ve mescitlerde cemaatle birlikte kılınabilecek öğle, ikindi ve cuma namazlarının kapsamı ile alınacak tedbirler görüşüldü.

Cuma namazı kılınabilecek camilere ilişkin bilginin önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bayram namazını kıldırdıktan sonra bayram hutbesinde camilerin açılma sürecine ilişkin; “İnşallah 29 Mayıs günü cuma namazıyla birlikte camilerimiz kademeli olarak cemaatle ibadete açılacaktır. Elbette bugünlere kolay gelmedik. Bütün dünyayı saran salgın hastalığa karşı büyük bir mücadele örneği gösterdik. Ümitsizliğe kapılmadan milletçe el ele verdik. Bu süreçte, sadece öğle ve ikindi vakitlerinde, camilerimizde cemaatle namazlarımızı eda edeceğiz. Cuma namazlarını ise risk azalıncaya kadar camilerimizin avlularında ve açık alanlarda kılacağız. Ancak kronik hasta, 65 yaş üzeri büyüklerimiz ve 20 yaş altı kardeşlerimiz ile hastalık belirtisi taşıyanlar biraz daha sabredecekler ve namazlarını evlerinde kılmaya devam edecekler. Cami şadırvanları kapalı olacağından, öncesinde abdestimizi alarak camiye gelelim. Kişisel seccadelerimizi yanımızda getirelim. Cami içinde işaretle belirlenmiş yerlere seccademizi serip namazımızı orada kılalım.

Camiye gelirken maskemizi takalım ve evlerimize dönünceye kadar çıkarmayalım. Her yönden sosyal mesafe kuralına riayet edelim. Musafahalarımızı (tokalaşma) belli bir mesafeden gönül selamıyla yapalım. Cami görevlilerimizin uyarı ve yönlendirmelerine sabırla ve hassasiyetle riayet edelim. Ta ki özlem duyduğumuz, hasretini çektiğimiz günlere bir an evvel kavuşalım inşallah” ifadelerini kullanmıştı. /Sultan Şehir/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —