Vali Şimşek: “Sivas’ı Müzeler Kenti Yapacağız”
Vali Şimşek, Müzeler Haftası kapsamında düzenlenen programda Sivas’ın kültür, sanat ve müzecilik alanında önemli bir vizyona sahip olduğunu belirterek “Müzeler Kenti Sivas” hedefi doğrultusunda çalışmaları sürdüreceklerini söyledi
Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk ve Kongre Müzesi’nde “Müzeler Günü” programı gerçekleştirildi.

Programa Vali Yılmaz Şimşek, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara hitap eden Vali Şimşek, “Sivas; sadece tarihiyle değil, kültür, sanat ve müzecilik alanındaki vizyonuyla da öne çıkan bir şehir hâline gelmektedir. İnşallah ‘Müzeler Kenti Sivas’ hedefi doğrultusunda önümüzdeki süreçte çok daha fazla ziyaretçiyi şehrimizde ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Şehrin tarihi ve kültürel değerlerini korumaya devam edeceklerini belirten Şimşek, tüm kurumlar, paydaşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından kültürel mirası koruma bilinci kazanan öğrencilere Vali Şimşek tarafından “Kültür Koruyucusu” belgeleri takdim edildi.
Program, “Sessiz Keşif 2” sergisinin açılışıyla devam ederken, Vali Şimşek müzeye bağışlanan antika eserleri de inceledi. Etkinlik, bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
- Pazartesi 13.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 17.1 ° / 4.7 ° Güneşli





