Vali Gül, "Vatandaşımıza Ne Yapsak Az"

Sivas Valisi Davut Gül, Kasım ayı il genel meclis toplantısına katılarak devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

GÜNDEM 8.11.2017 15:53:00 1950 0
Vali Gül,

Vali Gül, "Vatandaşımıza Ne Yapsak Az"

Sivas Valisi Davut Gül, Kasım ayı il genel meclis toplantısına katılarak devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Meclis Başkanı Sedat Özata başkanlığında il genel meclisi toplantılarının 3´üncü birleşiminde konuşan Gül, il genel meclis üyelerinin emeklerinin çok büyük olduğunu belirterek, "Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.  Sivas´ın sorunları geçmişte de vardı, şimdi de var, gelecekte de olacak. Bir anda bu sorunların tamamının çözüldüğü iddia etmek doğru değil. Zaten böyle bir iddiamız da yok ama sorunların niteliği değişmeye başladı. Geçmişte talepler hem yolken, şimdi asfalt talep edilmeye başlandı, asfalt olan yerler sıcak asfalt talep etmeye başladı. Köylerde internet, parke taşı, çocuk oyun grupları, halı sahalar, köy konakları talep edilmeye başlanıldı. Bunları da belirli bir program takviminde sizlerle yapıyoruz." dedi.

Sivas İl Özel İdaresi´nin kırsala olduğu kadar ilin geneline hitap eden sorumluluklarının olduğunu kaydeden Gül, "Uzun zamandır gündemimizde olan haralar bölgesi var. Haralar bölgesi İl Özel İdaresine tahsis yapıldı. 249 dönümlük bir yer. Bunun şehrin hemen yakınında olması nedeniyle parasal değerinin ne kadar olduğunu tahmin edebilirsiniz. Buna sayın bakanımız olmak üzere vekillerimizin çok katkısı oldu. Haralar bölgesinde vatandaşlarımızın soluk aldığı, geleneksel sporların yapıldığı, haraların restorasyon yapıldığı projeyi uygulayacağız. Şuan proje ihalesine çıktık inşallah yaz döneminde de uygulamasını yapacağız." diye konuştu.

Kent meydanına yapılacak olan ışıklandırma projesi hakkında bilgi veren Gül, "Dünya bunu nasıl yapıyorsa biz de dünya standartlarında bir ışıklandırma yapacağız. Projeyi yaptıktan sonra vakıflar kendi projelerini,  Kültür Bakanlığı kendi projelerini, İç İçleri Bakanlığı kendi eserlerini, belediye meydanı yapmış olacak." ifadelerini kullandı.

Kırsal alt yapı çalışmalarına da değinen Gül, "Kırsala 1 milyon 700 metre karenin üzerinde parke taşı verdik. Bu açıdan il genel meclisimizin, il genel meclis üyelerimizin, İl Özel İdaremizin, bürokratlarımızın başarısıdır. İnşallah imkanımız olursa gelecek sene de aynı miktarda bu çalışmamızı yapmak istiyoruz. Vatandaşımıza ne yapsak az. Birliğimiz, bütünlüğümüz, devletimizin istikrarı muhafaza edildiği sürece belirli bir takvim içerisinde sizlerle beraber bu sorunları inşallah çözeceğiz." dedi.

Son olarak dün  Ankara´da Vakıflar Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiklerini söyleyen Gül, "Sivas´taki hassasiyetleri kendilerine anlattık. Yeni yapılacak vakıflar çarşısı zemin artı 3 kat olarak inşa edilecek" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Vali Vatandaşımıza Yapsak
Yorumlar (0)

Borsadan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne Ziyaret

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ

(VİDEOLU HABER) PAZAR DESTEĞİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR…

Gençliğe akademik hamle

Sivas'ta dumansız yaşam seferberliği

BAŞKAN UZUN, İŞÇİNİN YANINDA OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Sivas Tarım Ticaret Merkezi İçin Ankara’da Önemli Görüşme

Özbelsan Genel Müdürü Kantar, Sivas esnafıyla güçlü bağlar kuruyor

Özdemir: Uluslararası İş Birlikleri Stratejik Öneme Sahip

(VİDEOLU HABER) Türk dostu Lord Hussain’den KGK’ya özel medya oturumu

CHP Heyetinden Sivas Ticaret Borsası’na Nezaket Ziyareti

  • Salı 8.2 ° / 0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 7.2 ° / 1.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3.5 ° / 0.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12