Cumhuriyet Üniversitesinde uygulanan Engelsiz Üniversite Projesi kapsamında önemli adımlar atıldı.
ÜNİVERSİTE ENGELLERİ KALDIRDI
Cumhuriyet Üniversitesi’nde uygulanan Engelsiz Üniversite Projesi kapsamında önemli adımlar atıldı.
Cumhuriyet Üniversitesi’nde engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen büyük dönüşümde son aşamaya gelindi. Engelsiz Üniversite Projesi kapsamında yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bütün birimlerde uygulanan proje ile engelli öğrenci ve öğretim görevlileri ile vatandaşların yararlanabileceği köklü değişiklikler yapıldı.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü, bu büyümeye paralel olarak yeniliklerin de geldiğini söyledi.
Engellilere yönelik üniversite içerisinde çok sayıda proje yürüttüklerini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, “Engelsiz üniversite sloganı ile bir proje gerçekleştirdik. Bütün birimlerimize engelli öğrenci ve hocaların yararlanacağı bir duruma getirdik. Lavabolardan dersliklere kadar uygulama yaptık” ifadelerinde bulundu.
Proje kapsamında en çok ihtiyacı hissedilen ihtiyaçlarda engelliler unutulmadı. Lavabo ve sosyal tesislerde engelli öğrenci, öğretim görevlisi ve vatandaşların yararlanabileceği yeni uygulamalar ortaya çıkarıldı.
HASTANEMİZ YAŞLANIYOR
Cumhuriyet Üniversitesi’nin Sivas için çok önemli bir kurum olduğunu, 50 bin öğrencinin bünyelerinde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, hastane konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yaşlandığını sözlerine ekleyen Yılmaz, yeni hastane binasının yapılması yerine onarıma gideceklerini söyledi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için proje hazırlandığını ve ödenek ayrıldığını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, “Güçlü bir hastanemiz var. Fakat yaşlandığını düşünüyoruz. Yeni bir projemiz vardı ama gerçekleştiremedik. Mevcut hastanenin arka kısmına 35 bin metrekarelik çocuk ve kadın doğum hastanesi yapacağız. 2015 yılı için 6 milyon TL ödenek ayırdık. Mevcut hastanemizin bir takım ihtiyaçlarını karşılamak için 1.5 milyon TL’lik bir ödenek ayırdık. Hastane içerisinde makine techizat için ödenek ayıracağız. Bilim ve teknoloji üniversitenin dışa bakan yüzü. Biz de onlara makul ölçüler içinde destek sunacağız. Bilimsel araştırma projeleri için 4.5 milyon TL ödenek ayıracağız.
Muhtelif işler konusunda büyük onarama 1 milyon 128 bin TL ayırdık. Bununla eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Üniversite destek ile hızla gelişiyor” ifadelerinde bulundu.