TÜRKİYE´DE BİR İLK?

Sivas Belediyesi Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek inşaat sektöründe kullanılan dış cephe iskelelerinin statik olarak hesap edilmesi, mevzuattaki yeri ve tasarım kuralları hakkında geniş çaplı bir eğitim programı düzenledi.

22.02.2016 20:57:35 2065 0
TÜRKİYE´DE BİR İLK?

TÜRKİYE´DE BİR İLK?

Sivas Belediyesi Türkiye´de bir ilki gerçekleştirerek inşaat sektöründe kullanılan dış cephe iskelelerinin statik olarak hesap edilmesi, mevzuattaki yeri ve tasarım kuralları hakkında geniş çaplı bir eğitim programı düzenledi.

Şehrimizde faaliyet gösteren inşaat mühendisleri, yapı denetim firmalarının yetkilileri ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programı Belediye Meclis Salonu´nda düzenlendi.

Gün boyu devam eden ve beş ayrı bölümden oluşan eğitim programında Türk Standardları Enstitüsü Uzmanı Resul Ceran, katılımcılara; iskele ekipmanlarının tanıtımı, iskele konfigürasyonlarının tanımı, TS EN 12810-1 belgelendirmesi, iskele statik değerlendirmesi,  İlgili mevzuat ve saha uygulamaları denetimleri konusunda eğitimler verdi.

Eğitimlerin ardından saha uygulamaları denetimi kapsamında şehrimizdeki bir inşaat şantiyesinde uygulanan örnek iskele sistemi yerinde incelendi.

Düzenlenen eğitimler ve saha denetimi hakkında bilgi veren TSE Uzmanı Resul Ceran, ?Eğitimler kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın yürürlüğe giren mevzuatı gereği dış cephe statiği, saha uygulamalarının nasıl olması gerektiği, tasarım kurallarını anlattık. Burada doğru bir uygulamayı hep birlikte inceledik. Oldukça verimli bir eğitim programı icra ettik. Hem işçinin güvenliği hem de kaliteli bir iş çıkması için gerekli olan iskele kurulumu ve tasarımını anlattık.? şeklinde konuştu.

TSE Uzmanı Ceran´a teşekkür eden Belediye Başkanı Sami Aydın ise, ?Şehrimizde görev yapan mühendisler, müteahhitler, Belediye ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki teknik arkadaşlarımıza iskele konusunda çok geniş ve kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirdik. Bu Türkiye´de Belediye olarak ilk defa bizim sağladığımız bir program oldu. İş sağlığı ve güvenliği son dönemde çok gündemde olan bir konu. Biz insan hayatını her şeyden önemli olduğunu düşünüyoruz.? Dedi.

Güvenlik anlamında yeni uygulamaların gündeme geldiğine dikkat çeken Başkan Aydın, ?Eski iskele sistemleri, 2016 yılı itibarıyla yerini yeni standartlara bıraktı. Bu iskele uygulaması Sivas´ta ilk defa gerçekleştirilen bir sistem. Hem proje, hem de uygulama aşamalarının bilinçli bir şekilde yürütülmesi için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bundan sonra müteahhitlerimiz yeni inşaatlarında bu sisteme geçecekler. Bu seneyi geçiş yılı olarak düşünüyoruz. 2017´de bu uygulamadan kesinlikle taviz verilmeyecektir. Bir insanın hayatını kaybetmesinin maddi ve manevi karşılığı yoktur, bunun pişmanlığı hiçbir fayda getirmez. Bu noktada hem vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmemesi, hem de inşaat sektöründe olan arkadaşlarımızın böyle bir problemle karşılaşmaması için bu eğitimi gerçekleştirmiş olduk. Umarım oldukça güvenli olan bu sistem Sivas´ta oturacaktır. Kazasız, belasız bir inşaat sezonu diliyorum.? ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE

"Toprağımızı gençler sürmüyor ise geleceğimiz risk altındadır"

CHP'den Esnaf Odasına tepki

KONYA ŞEKER AİLESİ BAYRAM COŞKUSUNU PAYLAŞTI

Le Pen ve sekiz milletvekili suçlu bulundu, Le Pen siyasetten yasaklandı

Görgen ve Korkmaz, yetim çocukları bayram öncesi sevindirdi

"Her günümüz bayram sevinciyle dolsun"

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Adem Başkan olaya açıklık getirdi

Her zaman üreticilerimizin yanındayız

Bayramlarda çocukların yüzlerini güldürmeliyiz

İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum

Tarım Müdürlüğü denetimlere hız verdi

  • Pazartesi 17.1 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 8.2 ° / -2.2 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41