TKDK PROJELERİ BEKLİYOR…

TKDK İl Koordinatörü Halis Öztürk, 17 Nisan itibariyle çıkılan 14. çağrı başvuru ilanı hakkında bilgi verdi.

EKONOMİ 20.04.2015 21:43:44 2424 0
TKDK PROJELERİ BEKLİYOR…

TKDK PROJELERİ BEKLİYOR…

TKDK İl Koordinatörü Halis Öztürk, 17 Nisan itibariyle çıkılan 14. çağrı başvuru ilanı hakkında bilgi verdi.

Kuruldukları 2011 yılından bu yana 13. çağrıya çıktıklarını; 12. çağrının proje incelemelerinin tamamlanarak sözleşme imzalandığını,13. çağrı projelerinin incelemesine devam edildiğini kaydeden Öztürk, 17 Nisan itibariyle 14. çağrıya çıktıklarını, İl Koordinatörlüğü olarak 463 projeyle 156 milyon TL’lik sözleşme imzaladıklarını ve bu projelere 87 milyon TL hibe ödediklerini aktardı.

14. çağrı kapsamında 5 Haziran’a kadar proje kabulü yapacaklarını açıklayan Halis Öztürk, şöyle devam etti: “Bu çağrı kapsamında diğerlerinden farklı olarak sadece 2 tedbirde destek vereceğiz. İlki hayvancılık desteği olacak. Süt üreten koyun, keçi, büyük baş işletmelerin sıfırdan kurulumu ve modernizasyonuna yönelik, yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği vereceğiz. Projelerin toplam tutarı yaklaşık 3 trilyonu bulabiliyor. Hayvancılık desteği için kurum olarak 81 milyon TL ayırdık. Diğer bir desteğimiz ise süt üretim tesisleri, mandıralar ve kesimhanelere makine ekipman desteği olacak. İnşaat harcamalarını kapsamayacak. Yüzde 50 oranında destek vereceğiz. 3 milyon avroya kadar proje kabulü yapacağız.”

14. çağrının Sivas çiftçisi için çok önemli olduğuna değinen İl Koordinatör Vekili Öztürk, “Tarımsal potansiyelimize baktığımızda en yoğun yatırımcı kitlemiz süt üreten işletmeler. Şuana kadar kurulmuş süt üreten işletmelerde ilk sıradayız. Yatırımcılar için bütçe çok yüksek. Bu çağrıyı yatırımcıların değerlendirmesini tavsiye ediyoruz. Yatırım yapmak isteyen bütün üreticilerimiz 14. çağrıyı değerlendirmeli.” şeklinde konuştu.

Bazı üreticilerin sunduğu projelerin danışman firmaların yaptığı hatalar nedeniyle kabul edilmediğine dikkat çeken Halis Öztürk, “Kurumun yatırımcıların hazırladığı projelerin kalitesini artırmak için kuruma sunmadan önce proje kalitelerini yükseltebilme şansı tanıdı. Projelerini hazırlattıktan sonra kuruma resmi olarak teslim etmeden önce ön kontrol için getirebilirler.” açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler: TKDK PROJELERİ BEKLİYOR…
Yorumlar (0)

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

SBTÜ Akademisyenleri ve Sivas Sanayicileri El Ele: Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başladı

  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0