Tarih: 16.06.2020 00:09

Tıbbi Yardımlarla Dünyaya Ders Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Topluluğu ile Fikir ve Sanat Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyonda Ortadoğu Stratejik Araştırma Merkezi (ORSAM) Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uysal, online konferans yöntemiyle Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin akademik ve idari personeliyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Uysal; konferansta “Küreselleşme ve pandeminin Ortadoğu üzerindeki sosyolojik etkileri”, “Orta Doğu’daki dengeler”, “Pandemi sürecinde Ortadoğu” konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Ortadoğu üzerinde daha etkili ve baskın bir güç olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Uysal, “Türkiye Ortadoğu üzerinde daha güçlü ve emin adımlar atıyor, daha güçlü politikalar ortaya koyuyor. Günümüzde Ortadoğu ülkelerinde çok ciddi kültürel, ekonomik ve askeri değişimler görülüyor. Bu durum Türkiye’yi bir adım öne taşıyor. Özellikle koronavirüs salgını döneminde diğer ülkelere yapılan tıbbi yardımlarla adeta dünyaya ders verildi. Bu da bizim yeni dünya düzenindeki konumumuzu ve yerimizi ortaya koyuyor” açıklamasında bulundu. /Sultan Şehir/

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —