Telefon direğine tırmanan vaşağı “gel pisi pisi” diye çağırdı
Sivaslı köpeklerden korkup telefon direğine çıkan vaşağı vatandaşlar “gel pisi pisi” diye çağırdı.
Bir zamanlar doğada nadir görülen ve neslinin tükenmekte olduğu düşünülen vaşaklarla şu günlerde Sivas’ta sıklıkla karşılaşmak mümkün. Yırtıcı türler arasında yer alan ve kendini gizleme özelliği ile bilinen bu tür, artık çekinmeden yerleşim yerlerine kadar giriyor.
Sivas’ın Hafik ilçesi Tuzhisar köyünde görüntülenen vaşağın başına gelen ile kedileri anımsattı. Köpeklerden korkan vaşak bir telefon direğine tırmanarak beklemeye başladı. Vaşağı fark edenler köpekleri uzaklaştırıp direkten indirebilmek için “gel pisi pisi” şeklinde seslendi.
Yasin Durna, o anları şu sözlerle anlattı: “Geçtiğimiz günlerde arazide gezerken direğin üzerinde bir başak gördük. Köpeklerden korkup oraya çıkmıştı. Biz de köpekleri oradan uzaklaştırdık, vaşakta direkten inip gitti."



Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a BULTÜRK Barış Ödülü
Aydem Yenilenebilir Enerji Kurulu Gücünü 1.210 MW’a Yükseltti
Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.
Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Yunus Kantar’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"
(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor
- Perşembe 9.3 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 11.7 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 9.7 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





