Tedavisi tam olarak mümkün değil

Numune Hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Musa Toprak, Dünya Parkinson Hastalığı Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 11.04.2023 14:19:00 1160 0
Tedavisi tam olarak mümkün değil

Numune Hastanesinde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Musa Toprak, Dünya Parkinson Hastalığı Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Parkinsonu sinir sistemini etkileyen ve en yaygın olarak titreme, hareket yavaşlaması, sertlik ve denge sorunlarına neden olan nörolojik bir hastalık olarak açıklayan Uzm. Dr. Toprak, “Hastalığın nedeni tam olarak bilinmese de, beynin sinir hücrelerindeki bozuklukların yol açtığı düşünülmektedir. Genellikle 60 yaş ve üstü insanlarda görülen parkinson hastalığı, genç yaşta da ortaya çıkabilir” dedi. 

Hastalığın şu an tam olarak tedavisinin bulunmadığını belirten Uzm. Dr. Toprak, “Parkinson hastalığına sahip olan insanlar, yaşamları boyunca ilaçlar ve diğer tedavi yöntemleri kullanarak semptomları kontrol altına almaya çalışırlar. Tedavi yöntemleri, hastalığın ilerleme hızına, semptomların şiddetine ve hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. Ancak ne yazık ki, hastalığın şu anda tam olarak tedavi edilmesi mümkün değildir” dedi.

Parkinson hastalığının bireylerin hayatlarını ciddi şekilde etkilediğinin altını çizen Uzm. Dr. Toprak, “Parkinson hastaların toplumda daha anlayışlı bir yaklaşım görmeleri için farkındalık yaratmak çok önemlidir. Çünkü hastalık hastaların hayatını oldukça ciddi etkilemektedir. Bu hastalığa sahip olan insanlar, destekleyici bir çevrede yaşamaları için toplumun desteğine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, Dünya Parkinson Günü, bu hastalığa karşı mücadelede bir adım daha ileri gitmek ve hastaların hayatlarını kolaylaştırmak için önemlidir” ifadelerini kullandı. 

Dünya Parkinson Gününün hastalığa dikkat çekmek için oldukça önemli bir gün olduğunu belirten Uzm. Dr. Toprak sözlerini şöyle noktaladı:

“Dünya Parkinson Günü, hastalığa dikkat çekmek, hastaların hayatlarını kolaylaştırmak, araştırma ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için önemlidir. Bugün, parkinson hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak, toplumda bu hastalığa karşı daha anlayışlı bir tutum oluşturmak ve hastaların hayatlarını kolaylaştırmak için bir fırsattır. Bu nedenle, bu özel gün, dünya genelinde parkinson hastalığına karşı mücadele eden insanların bir araya gelerek, birlikte hareket ederek farkındalık yaratmak ve hastalığa karşı daha iyi tedavi yöntemleri ve bakım seçenekleri geliştirmek için bir fırsattır.” 


Anahtar Kelimeler: Tedavisi olarak mümkün değil