Tatbikat gerçeğini aratmadı, yaralılara yapılan makyaj dikkat çekti
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Tatbikat gereği, Ulaş’ta 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yıkılma ve çatlaklar oluştu, jeneratör dairesinde yakıt sızıntısına bağlı yangın çıktı. Gelişmeler üzerine hastanede mor, sarı ve kırmızı kod anonsu verilerek itfaiyeden, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğünden yardım istendi.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı Başkanı Doç. Dr. Çağlar Yıldız kriz masasının derhal oluşturulmasını istedi. Bu esnada jeneratör dairesinde yakıt sızıntısına bağlı çıkan yangını hastane personeli söndürmeyi denese de başaramadı. O sırada hastaneye gelen Sivas Belediyesi İtfaiyesi ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Hastanede bulunan hastalar ve yangın esnasında yaralanan vatandaşlar ise AFAD İl Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı. Öte yandan senaryo gereği yaralılara yapılan makyaj ise gerçeğini aratmadı.
“1978 Maraş Olayları Kitabı Tarihe Işık Tutuyor”
Başkan Zeki Özdemir: “STSO’da Artık Daha Güçlü ve Daha Adil Bir Yapı Var”
ERKEN TEŞHİSİN ANAHTARI: ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ
Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a BULTÜRK Barış Ödülü
Aydem Yenilenebilir Enerji Kurulu Gücünü 1.210 MW’a Yükseltti
Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.
- Perşembe 17.1 ° / 4.1 ° Güneşli
- Cuma 19.8 ° / 6.6 ° Güneşli
- Cumartesi 17.2 ° / 11.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu





