Tarımın kalbi Sivas´ta atıyor
İkincisi düzenlenen tarım ve hayvancılık ARGOSİVAS fuarında yaklaşık 200 firma stant açtı. 80 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarın açılışını TBMM Başkanı İsmet Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz fuarın Türkiye´de ilk üçe girdiğini ve Sivas´a katkılarını dile getirerek, ?´Bu fuar üretici ile tüketiciyi buluşturuyor.
Dünyada ne tür yeni teknolojik gelişmeler var, bilimsel ilerlemeler var onları görmek ve vatandaşımıza tanıtmak açısından da büyük bir fırsat sağlıyor´´ dedi.
Okullar bölgesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen ?ARGOSİVAS 2015´ fuarının açılışı gerçekleştirildi. Fuarda, şehir merkezi, ilçeler ve İstanbul, Kayseri, Maraş, Trabzon, Aksaray, Yozgat, Tokat, Konya, Bursa, Tekirdağ gibi illerden sektörün önde gelen üretici firmaları olmak üzere yaklaşık 200 firma stant açtı. 80 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarın açılışını ise TBMM Başkanı İsmet Yılmaz yaptı. Açılışa Başkan Yılmaz´ın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, il protokolü, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta yapılan konuşmalarla fuarın önemi ve Sivas´a olan katkılar anlatıldı. Vali Alim Barut, ?´Bağımsızlığımızı devam ettirmenin yolu artık savaşlardan değil ekonomiden geçiyor. Bizler de bu yönde tedbirler almak zorundayız. Ülkemiz tarım ülkesi ancak dünyada olmamız gereken yerde değiliz. Güne uygun olarak hareket etmemiz gerekiyor. O nedenle tarımla birlikte kalkınmayı organize etmek zorundayız. Biz de bu amaçla 2 yıldır 4 Eylül haftasına tarım fuarını birleştiriyoruz ve oldukça olumlu sonuçlar alıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.´´ dedi. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada, ?´İkincisini düzenlediğimiz AGROSİVAS tarım fuarı ilkinde katılımcı sayısı Türkiye´nin ilk üç tarım fuarı arasında girdi. Bu yıl daha fazla katılımcı iştirak etti. Bu da göstermektedir ki bu fuar başarıya ulaşmıştır. Tarım ülkemiz için stratejik bir sektör. Planlı tarım ve çağdaş hayvancılık uygulamaları ile etkin gıda güvenliğine önem vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yaklaşım ile nüfusunu yeterli kaliteli ve güvenli gıda ile besleyen tarım ürünlerine net ihracatçı konumunu geliştiren dünyada ve bölgesinde söz sahibi bir olacaktır Türkiye. Şuanda da öyledir. Tarım ülkemizde yaklaşık 6 milyon insanımıza da istihdam sağlamaktadır. Bu dönemde tarım arazilerinin bölünmesine son verildi. 2002 yılına kadar 41 yılda 450 bin hektar arazi toplulaştırması yapılmışken, son 11 yılda 4 buçuk milyon hektar alanda toplulaştırma tamamlandı. Sulanabilir arazi 2002 yılında 4.8 milyon hektar iken, bu miktar 6.1 milyon hektara yükseldi. Sulama yatırımlarına 2006 yılından itibaren sıfır faizle kredi imkanı açıldı 2007 yılından sonra yüzde 50 hibe desteği sağlandı. Bu destekle 5 milyon dekar alanı damlama, yağmurlara sistemi ile sulamaya açıldı. Bu fuar üretici ile tüketiciyi buluşturuyor. Aynı zamanda, bu alanda dünyada ne tür yeni teknolojik gelişmeler var, bilimsel ilerlemeler var onları görmek ve vatandaşımıza tanıtmak açısından da büyük bir fırsat sağlamaktadır. Bu fuarın başarılı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum´´ dedi. Konuşmaların ardından protokolle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Yılmaz açılan stantları tek tek gezdi, bilgi aldı ve başarılar diledi.