Tarım Müdürlüğünde eğitim verildi
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Kapanış Programı" düzenlendi.
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi Kapanış Programı" düzenlendi.
Program; Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, teknik personeller ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Müdürü Seyit Yıldız ; “11 Kasım’da başlayan 144 kişinin başvuru yaptığı ve 99 kişinin eğitim aldığı Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi sona erdi. Bu kurslar sayesinde üretime olan katılımın ve nitelikli iş gücünün gelişeceğine yürekten inanıyorum. Eğitimlerimiz kişisel gelişim taleplerinin karşılanmasının yanı sıra bireylerin bilgi, birikim ve istihdam edilebilirliklerini ve ayrıca becerilerini de bu arada geliştirerek iş ve yaşam kalitelerini artırmak maksadıyla çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Bugün burada kapanışını yaptığımız ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi’ de düzenlemiş olduğumuz eğitimlerden bir tanesi. Eğitim süresince eğitimcilerimiz tarafından tıbbi ve aromatik bitkiler olan; kekik, nane, adaçayı, oğulotu, lavanta, çörekotu, çemen, kimyon, sumak, kuşburnu, kurtüzümü (gojiberi), kartopu (gilaburu),aronya, safran, salep yetiştiriciliği konularında teorik bilgiler verildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak sonucunda istihdam olacak her faaliyete katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Kurumlar el birliği ile vatandaşlarımızın istihdamına yönelik programlar, projeler geliştiriyor, bu projeleri de her kurum elinden geldiği kadar destekliyor. Sizlere verilen eğitimin, ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim gerçekleştirilmesinde emeği geçen paydaş kurumlarımız; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum." dedi.
İl Müdürü Seyit Yıldız’ın yaptığı konuşmanın ardından kursiyerlerin sınava girmesiyle eğitim kapanış programı tamamlandı.
OKUMAK NEDEN BU KADAR PAHALI?
( VİDEOLU HABER) SİVAS’IN TURİZM VİZYONU ‘ROTA SİVAS’ İLE ŞEKİLLENİYOR…
BAŞKAN ÖZDEMİR, “BİZİM DERDİMİZ BİRLİKTE ÜRETEREK, BİRLİKTE BÜYÜMEKTEN YANADIR”
Sivas Belediyesi’nden Gayrimenkul Alanlara Uyarı:
MEMEDEKİ HER DEĞİŞİKLİK KANSER DEĞİL, ANCAK GÖZ ARDI EDİLMEMESİ GEREKİYOR
“İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE HER DÖNEM ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ”
Başkan Özdemir, “Biz Az Laf Çok İş Mantığıyla Yolumuza Devam Ediyoruz”
GAIA Kadın Sanayi Platformu üyeleri, düzenlenen programda bir araya geldi.
STSO Başkanı Özdemir: "Yıldızeli’nde Tarım Sanayisi Daha da Güçlenecek”
Yerelden küresele uzanan medya köprüsü: KGK
Sivas Ticaret Borsası’ndan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret
Sivas’ta Attila İlhan’ın Edebî Mirası Şiir ve Müzikle Anlatıldı
- Pazartesi 21.1 ° / 5.8 ° Güneşli
- Salı 19.2 ° / 8.6 ° Çok bulutlu
- Çarşamba 17.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı









