Tarihi Kentler Birliği Sivas´ta Toplandı

İl ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması başladı.

KÜLTÜR SANAT 13.05.2017 08:31:27 4648 0
Tarihi Kentler Birliği Sivas´ta Toplandı

Tarihi Kentler Birliği Sivas´ta Toplandı

İl ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması başladı.

Sivas Valisi Davut Gül, bir otelde düzenlenen ve 3 gün sürecek programın açılışında yaptığı konuşmada, Tarihi Kentler Birliği´nin yaptığı çalışmaları 15 yıldır takip ettiğini söyledi.

Sivas olarak da bu birliğin çalışmalarından istifade etmeye çalıştıklarını anlatan Gül, "İnanıyorum ki  Sivas´a gelen her ziyaretçimiz  Sivas´taki gelişmeyi,  Sivas´taki tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıktığını açıklıkla görebiliyor ve bunu takdir ediyor. Bu açıdan da çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Tarihi Kentler Birliği ve  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Yılmaz da birliğin  Türkiye´nin her bölgesinde etkili olduğunu söyledi.

Tarihi Kentler Birliğinin 450 üyenin olduğu Belediyeler Birliğinden sonraki en büyük yerel yönetimler birliği olduğunu belirten Yılmaz, "Böylesine güzide bir yerel yönetim biriminin başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü buram buram tarih kokan, her santimetre karesi şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş olan bu Anadolu coğrafyasının her bir köşesi tarih dolu. Öylesine tarihi değerlerin zenginliğiyle dolu bir ülkedeyiz ki elimizde öyle güzel bir tablo var ki bakmaya doyamıyoruz. Dolayısıyla görevimizin ağırlığını ve kutsallığını, bu zenginliği içeren bir ülkenin yerel yöneticileri olarak yüreğimizde hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yusuf  Ziya Yılmaz, Tarihi Kentler Birliğinin yılda 6 büyük toplantı yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Böylesine yoğun bir tempoda Tarihi Kentler Birliğimizin tarihi değerlerimize ve doğal mirasımıza yapmamız gereken işleri projelendirdiğimiz, tartıştığımız, karşılıklı bilgi alışverişinde olduğumuz bu birliktelikler bize çok katkı veriyor. Ben Tarihi Kentler Birliğini bir enstitü olarak görüyorum, bir okul gibi görüyorum. Birbirimize birtakım şeyler anlatacağız, bilgi alışverişinde bulunacağız, dostluklarımızı kuvvetlendireceğiz. En çok ihtiyacımız olan dostluklarımızı kuvvetlendirerek, pekiştirmiş olarak kentten ayrılacağız."

Programa  AK Parti  Sivas  Milletvekili  Hilmi Bilgin, il protokolü, il ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Yorumlar (0)

“MUHSİN YAZICIOĞLU DARÜŞŞİFA KÜLLİYESİ” İÇİN PROTOKOL İMZALANDI…

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Cuma 25.9 ° / 22.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0