TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ MECLİS TOPLANTISI SİVAS´TA YAPILDI?

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Sivas Buluşmasında Sivas´ın doğal, kültürel mirasının korunmasına yönelik son gelişmeler katılımcılara aktarıldı.

KÜLTÜR SANAT 14.05.2017 12:19:12 3715 0
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ MECLİS TOPLANTISI SİVAS´TA YAPILDI?

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ MECLİS TOPLANTISI SİVAS´TA YAPILDI?

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Sivas Buluşmasında Sivas´ın doğal, kültürel mirasının korunmasına yönelik son gelişmeler katılımcılara aktarıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Toplantı Salonu´nda gerçekleşen Tarihi Kentler Birliği 2017 yılının ilk olağan meclis toplantısı ülke geneli il ve ilçe belediyelerin katılımıyla düzenlendi.

Programa Çekül Vakfı Başkanı Metin Sözen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü ile çok sayıda ilçe, belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Sivas Belediyesi Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleşen meclis toplantısında konuşan Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentlerinin tarihi ve kültürel geçmişinin korunmasıyla birlikte kent estetiği hakkında da çalışmalar yapmanın gelecek nesillere güzel şehirler bırakmak adına faydalı olacağını söyledi.

Meclis toplantısının ardından Yusuf Ziya Yılmaz´ın başkanlığında gerçekleştirilen panelde İl Kültür Müdürü Kadir Pürlünün sunumunun ardından ev sahibi Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´ın tarihi mekânların etrafının açılması ve meydan projeleri katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı. Başkan Aydın aksu projesinin eski hali ve yeni halini görselde anlatması katılımcıların beğenisi kazandı.

TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise konuşmasında, Sivas´ın tarihi mirası ve şehir meydanı noktasındaki başarılı adımlarına vurgu yaptı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ise müzecilikle ilgili gelişmeleri anlattı ve kültürel miras konusunda ülke olarak alınan mesafeyi örnekledi.

Yorumlar (0)

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7